Dienstenbond CNV

Onderhandelingsresultaat CAO Technische Groothandel 17-11-2005

De werkgevers in de Technische Groothandel en de CNV Dienstenbond hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over de CAO Technische Groothandel. De CNV Dienstenbond legt het onderhandelingsresultaat met een positief advies aan haar leden voor.

Op dinsdag 15 november hebben de werkgevers in de Technische Groothandel en de CNV Dienstenbond op hoofdlijnen een onderhandelingsresultaat bereikt over de CAO Technische Groothandel. De looptijd van de CAO is van 1 januari 2006 tot en met 31 december 2007. In de CAO zijn twee loonsverhogingen opgenomen, namelijk 1,5% per 1 april 2006 en 1% per 1 april 2007. Daarnaast hebben we afgesproken dat de werknemers geboren vóór 1950 vanaf 1 januari 2006 vervroegd kunnen blijven uittreden met inachtneming van enkele aanpassingen aan de huidige regeling.

Zoals al aangegeven gaat het om een akkoord op hoofdlijnen. CAO-partijen zullen deze week de tekst van het principeakkoord gezamenlijk opstellen en zal het onderhandelingsresultaat ter goedkeuring aan de leden worden voorgelegd. De leden krijgen hierover nader bericht. Als de leden akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat komt er definitief een CAO tot stand.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact met mij opnemen (tel: 023-5651052 of per e-mail: j.warnaar@cnvdibo.nl ). Jeroen Warnaar, bestuurder