Gemeente Son en Breugel


Politieberichten 16 november

Grote verkeerscontrole in Son en Breugel
Op dinsdag 8 november is een grote verkeerscontrole gehouden in Son en Breugel. De politie controleerde o.a. op alcoholgebruik, verlichting en gordelgebruik.

De politie nam 420 blaastesten af. Een bestuurder kreeg een rijverbod. Zeven automobilisten kregen een proces-verbaal vanwege onjuiste verlichting. 20 fietsers kregen er een vanwege ondeugdelijke verlichting. Acht bromfietsen waren opgevoerd, twee werden uit het verkeer gehaald vanwege het motorvermogen en een aantal bromfietsers had geen bromfietscertificaat, verzekering of helm.

De controleplaats met rollerbank voor de bromfietscontrole was ingericht op het parkeerterrein tegenover de brandweerkazerne en politiepost aan de Boslaan.
Al het verkeer op de kruising Wilhelminalaan - Boslaan -Nieuwstraat - Hendrik Veenemans-traat werd via de Boslaan naar het parkeerterrein geleid voor controle.
Verder stonden er mobiele controleposten op het Pieter Breugelplein, Planetenlaan, Afrikalaan en Bontstraat.
In totaal namen er 35 politieambtenaren deel aan de controle in Son.

Vernielingen
Op de Dommelstraat werd dit weekend een geparkeerde auto bekrast.

Diefstallen uit auto
Vanuit een geparkeerde auto op de Sijslaan werd op maandagmiddag een navigatiesysteem weggenomen. Volgens de eigenaar was de deur afgesloten.

Vanuit een geparkeerde auto op de Veerstraat werd eveneens een navigatiesysteem ontvreemd. Hierbij werd het raam van het rechterportier vernield.

PREVENTIETIP:
Door een bewoner uit de Eifellaan werd gemeld dat daar in de avonduren een jongen met drie honden had aangebeld en om een vuurtje vroeg. De bewoner had de deur niet opengedaan. Naar aanleiding hiervan doen wij u de volgende suggestie.
Bevestig een zogenaamde kierstandhouder aan uw voordeur. Hierdoor maakt U de deur niet helemaal open en kunnen ongewenste bezoekers niet binnenkomen.Een kierstandhouder of deurketting is verkrijgbaar in iedere doe-het-zelf winkel of ijzerwarenbedrijf. Doe uw voordeur niet open voor mensen met vage praatjes.

Stroomstoring in Son
In de nacht van 8 op 9 november was er een grote stroomstoring in diverse wijken( Breeakker) en in het centrum van Son. Van diverse bedrijven en instellingen ging hierdoor het alarm af. De stroomstoring duurde van
04.00 tot 06.10 uur.
De politie bracht extra politie-eenheden op de weg om het centrum van Son en
Breeakker tijdens deze stroomstoring in de gaten te houden.

Inbraak woning
Zondag werd er ingebroken in een woning aan de Planetenlaan . Hierbij werd een raam
geforceerd. De bewoners bleken op vakantie. Bij het doorzoeken van de woning, bleek een audio-toestel verdwenen.

Doorrijden na aanrijding
Op de Lupinelaan werd een geparkeerde auto aangereden. De veroorzaker reed door zon-der zijn identiteit kenbaar te maken.

Dronken automobilist
Bij een verkeerscontrole op Ekkersrijt op vrijdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur, werd een 52 jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed van alcohol zijn bestelauto bestuurde.
Later in de nacht werd er op de A 50 een inwoner uit Breugel aangehouden omdat hij zwaar onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Een vrachtautochauffeur, die dit zag had de bestuurder d.m.v. lichtsignalen op de vluchtstrook tot stilstand weten te brengen. Het rijbewijs van de Breugelnaar werd ingevorderd. Een arts nam een bloedmonster af.

Aanpak van huiselijk geweld
Door de buurtbrigadiers werd woensdag een 17 jarige inwoner van Son aangehouden, die zijn ouders had bedreigd en mishandeld. In het kader van het protocol aanpak en bestrijding van huiselijk geweld is de jongen in verzekering gesteld op het hoofdbureau in Eindhoven. Vrijdag is hij voorgeleid aan de rechter commissaris in Den Bosch. Zijn in verzekeringstelling is ver-lengd.

Baldadigheid Viaduct Sonniuswijk
Vanaf het viaduct Sonniuswijk werden donderdagavond maiskolven naar het verkeer gegooid. Een Belgische vrachtautochauffeur, die hiervoor zijn truck tot stilstand moest brengen, zag drie jongens op het viaduct staan.
Later die avond trof de politie op de Sonniuswijk nabij het fietspad met de Gentiaan een brandende baal hooi aan, die door de brandweer van Son moest worden geblust. De politie zag 3 jongens er van doorgaan op het fietspad.
Gezien de ernst van het feit is de politie bezig met nader onderzoek naar de daders.
Eventuele getuige(n) worden verzocht de politie van Son te bellen via tel.nr 0900-8844.