Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht 17-11-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Fietsster gewond bij aanrijding

OUDEWATER Een 59-jarige fietsster uit Oudewater is woensdagmiddag gewond geraakt toen zij werd aangereden door een auto, bestuurd door een 48-jarige man uit Lelystad. Het ongeval vond plaats omstreeks drie uur op de splitsing van de Oude Singel en de Biezenpoortstraat.

De vrouw fietste rechtdoor over de Biezenpoortstraat in de richting van de Oude Singel. De automobilist reed over de Oude Singel, komend vanuit de richting van de J.J. Vierbergenweg. Toen de man linksaf sloeg, zag hij de vrouw over het hoofd. Bij de botsing sneuvelde de voorruit van de auto.

De verwondingen van de fietsster leken aanvankelijk mee te vallen. Op advies van de huisarts werd de vrouw echter toch doorgestuurd naar het ziekenhuis, waar bleek dat ze meerdere gebroken ribben had opgelopen. Het slachtoffer is opgenomen.

Bus rijdt op file in

MAARSSEN Op de afrit Maarssen/Vleuten van de Rijksweg A2 is woensdagmiddag tegen half vijf een autobus achterop een file gereden. Als gevolg ontstond een kop-staartbotsing waarbij vijf voertuigen waren betrokken.

De chauffeur van de autobus, een 67-jarige man uit Lopik, zag te laat dat de voertuigen op de afrit stil stonden en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De autobus en een bestelbus waren zodanig beschadigd dat ze moesten worden weggesleept. De passagier van de bestelbus is naar het ziekenhuis vervoerd. Tegen de buschauffeur is proces verbaal opgemaakt.

Scootercontrole

MONTFOORT/WOERDEN In samenwerking met het scooterteam heeft de politie woensdagmiddag in Montfoort en op twee plaatsen in Woerden een scootercontrole gehouden. Daarbij werden in totaal 29 processen verbaal opgemaakt.

Tussen 13.30 en 15.15 controleerde de politie op de Provincialeweg in Montfoort. Van de 15 gecontroleerde bromfietsers kregen er zeven een bekeuring, onder meer wegens opvoeren, ontbreken van de gele plaat, ondeugdelijke remmen en niet dragen van een helm.

In Woerden vond controle plaats tussen 15.45 en 17.30 uur op de Houttuinlaan en tussen 19.00 en 20.15 uur op de Molenvlietbaan. Daarbij werden in totaal 35 bromfietsers gecontroleerd. Er werden 22 bekeuringen uitgedeeld, onder meer wegens opvoeren, ondeugdelijke remmen, niet dragen van een helm, overschrijding van de geluidsnorm, onverzekerd rijden en het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat.

Van drie brommers zijn de uitlaten gedemonteerd. In samenspraak met de ouders hebben de eigenaren hiervan afstand gedaan.

Achtervolging autokrakers

LINSCHOTEN Met een politiehond hebben agenten woensdagavond omstreeks 22.00 uur een weiland aan de Cattenbroekerdijk in Linschoten uitgekamd op zoek naar twee verdachten van een autokraak.

Een getuige meldde dat er werd ingebroken in een auto op de Van der Valk Boumanstraat in Linschoten. Hij wist een laptop die in de auto lag veilig te stellen en kon een signalement van de daders geven.

Agenten kamden Linschoten uit. Op de Cattenbroekerdijk trof een agent de mogelijke verdachten aan. Ze wisten zich echter los te rukken en renden het weiland in.

De zoektocht bleef zonder succes. Een van de agenten herkende echter vrijwel zeker een van de verdachten. Van de andere verdachte is de identiteit bekend.

Bij het weiland trof de politie een scooter aan. Onder de voorkap van de scooter zat een tas met inbrekersgereedschap. De scooter en de tas zijn in beslag genomen.