Politie Gelderland-Midden

Wageningen - Wageninger aangehouden na bedreiging
Publicatiedatum: 17-11-2005 11:48:46

De politie van Wageningen heeft woensdagochtend een 36-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou een medewerkster van een instelling in de stad hebben bedreigd nadat hij in conflict was geraakt. Daarbij zou hij het slachtoffer gedreigd hebben met benzine te overgieten en in brand te steken. Het slachtoffer waarschuwde de politie, maar de man bleek het kantoor, waar het voorval had plaatsgevonden, inmiddels te hebben verlaten. Inmiddels was de identiteit van de man bekend, waarop agenten de Wageninger even later in zijn woning aanhielden. De man is voor onderzoek ingesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - snorfietsster valt en raakt gewond
Publicatiedatum: 17-11-2005 11:48:15

Een 53-jarige vrouw uit Wageningen is woensdagochtend gewond geraakt nadat ze op de Haagsteeg in haar woonplaats was gevallen. De vrouw reed even voor het middaguur op haar snorfiets en wilde een bocht inrijden. Daarbij kwam ze op onverklaarbare wijze ten val. Als gevolg daarvan liep de vrouw mogelijk een gebroken arm op. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom - haastige spoed: rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 17-11-2005 11:47:13

Een 29-jarige automobilist uit Wageningen heeft woensdagmiddag zijn rijbewijs moeten inleveren bij de politie. De man werd in Bennekom door surveillerende agenten betrapt terwijl hij ruim 130 km/u binnen de bebouwde kom reed. De man trok de aandacht van de agenten toen hij met hoge snelheid over de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom reed. De agenten besloten de man achterna te rijden en zagen hem vervolgens met hoge snelheid door rood rijden op de kruising van de Dr. W. Dreeslaan met de Van Balverenweg. Op de Van Balverenweg weg de Wageninger geklokt met 133 km/u. Hierop werd de man aan de kant gezet en kreeg het proces-verbaal. Het ingevorderde rijbewijs ligt ter beoordeling bij justitie. Die beslist over de teruggave van het document. Als verklaring voor zijn rijgedrag gaf de Wageninger aan gehaast te zijn omdat hij zijn kind uit school moest halen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---