Unieke samenwerking Fontys Rockacademie en Jan Vis Agency

Muziek en showbureau jan vis

De Fontys Rockacademie in Tilburg streeft er sinds haar oprichting naar studenten optimaal voor te bereiden op hun toekomstige carrière in de muziekindustrie. Bij dat streven past natuurlijk de broodnodige praktijkervaring en dat wordt door steeds meer partijen binnen de industrie gefaciliteerd.

De samenwerking tussen Jan Vis Agency en de Fontys Rockacademie heeft geresulteerd in het oprichten van het boekingskantoor Rockvis. Geen fictieve opdracht, maar een real-life boekingskantoor dat zich richt op het doen voor boekingen van live-acts voor de Nederlandse festivalmarkt.
Binnen twee maanden hebben de derdejaars ondernemer-studenten met hulp en professionele ondersteuning van Jan Vis Agency het kantoor Rockvis van de grond af opgebouwd. Inmiddels volledig operationeel verzorgt het kantoor op exclusieve basis voor een zestal acts de boekingen in het festivalcircuit. En het zijn niet de minste acts: Ali B, Lange Frans & Baas B, IOS (Is Ook Schitterend), Band Zonder Banaan, SUB en Ruby Q vormen op dit moment het bandbestand van het jonge Rockvis en het is niet ondenkbaar dat er meer zullen volgen.

Fontys Rockacademie ondernemer-docent Alexander Beets: 'Je bent als onderwijsinstelling permanent op zoek naar manieren om studenten de echte kneepjes van het vak in de praktijk te leren. Toen Jan Vis Agency ons benaderde en ons de mogelijkheid bood een nieuw boekingskantoor op te zetten, hebben we die mogelijkheid met beide handen aangegrepen. Dit is leren in de praktijk op zijn best.' Jan Dirk Vis van Jan Vis Agency is verbaasd over de kwaliteit van de studenten: 'Het heeft mij verrast hoeveel werk deze studenten tot nu toe al verzet hebben om Rockvis van de grond te krijgen. Ze weten heel goed waar ze over praten en hebben zeer veel kennis van de wereld van de live-muziek en de festivalmarkt. Ook ik leer hiervan.'

Naast de gerenommeerde namen kregen de studenten de gelegenheid om twee bands van de Fontys Rockacademie op te nemen in het Rockvis aanbod. Jan Dirk Vis: 'De studenten hebben de twee beste bands van school gescout. Het is de nieuwe lichting topbands van de school waar ook Krezip en Intwine hun roots hebben liggen.en vormen zeker een meerwaarde voor Rockvis. We gaan met vertrouwen de toekomst tegemoet en ik voorzie een vruchtbare samenwerking.'

Niet ter publicatie:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Jan Dirk Vis (Jan Vis Agency): 073-5219151
Alexander Beets (Rockacademie): 0877-870176
www.rockvis.nl
info@rockvis.nl