Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


17 november 2005

Winterswijk - Drie gewonden bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Kottenseweg zijn woensdag 16 november omstreeks 17.15 uur twee personen gewond geraakt.
Een 24-jarige inwoner van Enschede reed met zijn personenauto over de Kottenseweg in de richting van de Duitse grens. Door onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur waardoor hij op de linker weghelft terechtkwam. Op dat moment was een personenauto die werd bestuurd door een 70-jarige inwoner van Winterswijk zo dicht genaderd dat een aanrijding ontstond. Beide bestuurders zijn met hoofd- en borst- c.q. schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk. Een 25-jarige vrouw uit Winterswijk die bij de man uit Enschede in de auto zat is eveneens overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk. Zij had ondermeer verwondingen aan haar knieën.

Winterswijk - Inbraak in sportkantine
Woensdagmiddag 16 november ontdekte een vrijwilliger van een voetbalvereniging dat er was ingebroken in het clubgebouw aan de Jaspersweg. De dieven doorzochten kasten en namen computers, een printer en frisdrank weg. Hoe de daders precies konden binnen komen is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak.

Doetinchem - Jongen mishandeld
Een 15-jarige jongen uit Doetinchem is op dinsdag 15 november omstreek 20.00 uur bij de skatebaan aan de Belderstraat door een voor hem onbekende jongeman zonder aanleiding twee maal geslagen op zijn hoofd. De jongen raakte hierbij gewond. Het signalement van de dader luidt: 20 á 23 jaar, ongeveer 1.90 m. lang, breed/gespierd lichaam, de man droeg een legerbroek en een sweater met capuchon.

Doetinchem - Winkeldiefstal
Een 47-jarige inwoonster van Doetinchem is op woensdag 16 november omstreeks 10.15 uur aangehouden omdat ze in een winkel aan de Houtsmastraat een aantal goederen met een waarde van E18,= had weggenomen zonder deze te betalen. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld. Zij heeft een boete van E 125,= gekregen.


Doetinchem/ Gaanderen - 178 bestuurders te snel
Bij controles op de Wijnbergseweg, de Haareweg, de Bilderdijkstraat, en de Rekhemseweg in Doetinchem is woensdag van 1130 bestuurders de snelheid gecontroleerd. Van hen reden er 115 te hard en de hoogst gemeten snelheid was 92 km per uur terwijl men op die wegen maar 50 mag rijden.
Bij een controle op de Dichterseweg eveneens in Doetinchem waar max. 30 km/uur is toegestaan waren 3 bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 46 km/uur.
Op de Rijksweg in Gaanderen werden 532 voertuigen gecontroleerd. Hier bleken 60 bestuurders harder dan de toegestane 50 per uur te rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 71 km/uur.
Alle overtreders krijgen de boete thuis gestuurd.

Einde berichten

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --