Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 november 2005

Winkeldiefstal

Politie houdt verdachte aan na diefstal van flesjes bier en lokaalvredebreuk

Enschede

Personeel van een winkel aan de Noorderhagen in Enschede hield woensdagmiddag 16 november een man aan. De man liep in de winkel terwijl hem eerder de toegang tot de supermarkt was ontzegd. Verder was door een getuige gezien dat de man blikjes bier uit de winkel had weggenomen en achter zijn jas had gestopt. De politie werd gebeld en hield de verdachte, een 40-jarige Enschedeër, aan. Bij fouillering werden de blikjes bier bij hem aangetroffen, de 40-jarige man ontkende echter deze gestolen te hebben. De man is in verzekering gesteld en zal nader gehoord worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-145638)

Aanhouding na mishandeling

Aangehouden man wordt verdacht van mishandeling van een buurtbewoner

Enschede

Donderdag 17 november werd omstreeks 03.30 uur melding gedaan van probleem tussen bewoners aan De Klomp in Enschede. Politieagenten troffen op genoemde locatie een 42-jarige bewoner aan, die vertelde door een van de andere bewoners zonder enige aanleiding geslagen en geschopt te zijn. De 42-jarige bleek verwondingen in zijn gezicht te hebben en ging voor behandeling naar het ziekenhuis. De politieagenten hielden de verdachte, een 40-jarige Enschedeër, aan. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Nader onderzoek volgt. (05-145818)

Eenzijdig ongeval met letsel

Automobilist botst met zijn auto tegen een paaltje en raakt gewond

Almelo

Woensdagavond 16 november vond een eenzijdig ongeval plaats op het Grand Canal in Almelo. Een 31-jarige automobilist uit Almelo had een paaltje over het hoofd gezien en botste er met zijn auto tegenaan. De man werd met nekklachten voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (05-145794)

Abri vernield

Politie roep getuigen op zich te melden

Almelo

Woensdagavond 16 november hoorden getuigen omstreeks 23.40 uur in de buurt van de Burcht in Almelo een enorme knal en belden de politie. Politieagenten gingen een kijkje nemen en zagen dat in genoemde straat een abri van de bushalte grotendeels vernield was. Overal lag glas. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden. Dit kan aan het politiebureau maar ook telefonisch via het nummer 0900-8844. (05-145808)

Aanhouding na vernieling brievenbus

Verdachte wordt voor nader verhoor opgesloten

Westerhaar

Zaterdagavond 5 november werd op de Hoofdweg in Westerhaar een TPG-brievenbus opgeblazen. De politie stelde een onderzoek in en hield woensdagmiddag 16 november in Vriezenveen een 13-jarige jongen uit Vroomshoop aan. De jongen is in verzekering gesteld en voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek volgt. (05-140735)

Beroving

Vrouw wordt bij pinautomaat van haar geld en pasje beroofd

Enschede

Woensdagmorgen 16 november omstreeks 11.30 uur had een 71-jarige vrouw uit Enschede geld gepind bij een geldautomaat bij het winkelcentrum aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede. Plotseling kwam een jongeman aanfietsen, griste het geld en haar bankpasje uit haar hand en fietste weg. De vrouw deed inmiddels aangifte. Het signalement van de dader is als volgt: Een man van ongeveer 20 jaar met donker haar. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en donkerblauwe jas. Getuigen van deze beroving worden verzocht met de politie contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (05-145489)

Auto in de sloot

Automobilist gewond naar ziekenhuis

Hengelo

Op woensdag 16 november vond omstreeks 14.30 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Twekkelerweg in Hengelo. Een 52-jarige Hengelose automobilist was in een bocht rechtdoor gereden en met zijn auto in een sloot beland. De 52-jarige liep daarbij verwondingen op aan zijn hoofd, is overgebracht naar het ziekenhuis en daar ter observatie opgenomen. De politie constateerde alcoholgebruik bij de automobilist en liet een bloedproef afnemen. Het rijbewijs van de 52-jarige is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal. (05-145696)

Harddrugs

Politie treft drugs aan in auto en houdt drie personen aan

Holten

Op woensdag 16 november werd omstreeks 11.00 uur bij de politie een verdachte situatie gemeld met betrekking tot de inzittenden van een auto. De politie trof de auto rijdend aan op de A1 ter hoogte van de parkeerplaats Struik in Holten. De inzittenden werden in samenwerking met de douane gefouilleerd. Daarbij werden twee plakken speed, totaal 1 kg aangetroffen. In de auto werd in eerste instantie twee zakken weed, totaal 2 kg aangetroffen en een grote som geld. De drie verdachten, een 32-jarige vrouw uit Oostenrijk en twee Hongaarse mannen, leeftijd 29 en 59 jaar werden aangehouden. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen. Het drietal is in verzekering gesteld en opgesloten. (05-145554)

Autobrand

Automobilist met brandwonden naar ziekenhuis

Almelo

Op woensdag 16 november werd omstreeks 17.15 uur een autobrand gemeld bij een tankstation aan de Sluitersveldsingel in Almelo. Een auto stond naast de gaspomp en rookte nog bij aankomst van de politie. Deze zette het terrein onmiddellijk af. De brandweer kwam ter plaatse om na te blussen. De automobilist, een 39-jarige Almeloër, had de auto als leenauto van een garagebedrijf meegekregen met de boodschap dat er nog wel even getankt moest worden. De man sloot de gasslang aan, niet wetende dat er geen gastank meer aangekoppeld zat en tankte vier liter gas. Dit gas stroomde daarop de auto in. Op het moment dat de 39-jarige de auto startte volgde een explosie. De man is met 1e en 2e graads brandwonden aan zijn gezicht in het ziekenhuis opgenomen. De auto is afgesleept. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de toedracht. (05-145718)

Ageeth Doldersum, Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --