1e persbericht van donderdag 17 november 2005

Eindhoven 17-11-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten heling aangehouden

Op het Franklinplein zijn woensdagavond rond 20.55 uur een 39-jarige en een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee worden verdacht van heling. Agenten zagen hen bij een auto staan met in de kofferbak een flatscreen en een autoradio die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. De twee zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Mannen aangehouden voor diverse feiten

Donderdagochtend rond 2.05 uur zijn op de Mercuriuslaan een 30-jarige en een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. De 30-jarige man wordt er van verdacht woensdagavond rond 21.10 uur zijn 25-jarige vriendin in hun woning in Woensel Noord te hebben mishandeld en bedreigd. Hij kneep haar keel dicht, sloeg en schopte haar en trok aan haar haren. Daarna verliet hij de woning. Even later kwam bij de politie de melding binnen dat vanaf de Venuslaan een witte bedrijfswagen was gestolen. De bedrijfswagen werd gebruikt bij een inbraak in een winkel op de Tarwelaan. Daar werd speelgoed weggenomen. Daarna veroorzaakten de twee Eindhovenaren rond 1.55 uur een aanrijding op de Deimosweg. Zij reden daar tegen een geparkeerde auto. De twee mannen werden op de Mercuriuslaan bij de gestolen auto aangehouden. De twee zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Beek en Donk: Verdachte mishandeling en vernieling aangehouden

In zijn woning in Liessel is woensdagavond rond 20.25 uur een 51-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die avond aangebeld hebben bij een 45-jarige man in Beek en Donk en die met een vloeistof in de ogen hebben gespoten. Daarna vernielde hij enkele ruiten in de woning. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Best: Inbraak in woning

Tussen woensdag 19.15 en 20.45 uur is ingebroken in een woning aan de Olivier van Noortstraat. De poort en achterdeur werden opengebroken. De buit bestond uit een laptop, een gsm, een herenfiets, twee spaarpotten, enkele sleutels en een digitale camera.

Bladel: Rijbewijs kwijt

Donderdagochtend rond 1.45 uur is op de Rondweg een 23-jarige man uit Reusel aangehouden. Hij reed daar in zijn auto. Bij een controle blies hij een promillage van 1,55. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Deurne: Dronken achter het stuur

Agenten zagen donderdagochtend rond 1.35 uur een 28-jarige man uit Asten in zijn auto over de Stationsstraat rijden. Zij vermoeden dat de man gedronken had en lieten hem blazen. Hij blies een promillage van ruim 2,4. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Duizel: Auto uit garage gestolen

Tussen donderdagochtend 5.15 en 5.20 uur is vanuit een garage bij een woning aan de Vendelierstraat een auto weggenomen. Het gaat om een zwarte BMW 3ER REIHE 320, met het kenteken 38-DB-SZ. De sleutels van de auto werden weggenomen vanuit het woonhuis.

Neerkant: Inbraak bij horecabedrijf

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken bij een horecabedrijf aan de Dorpsstraat. De deur werd geforceerd. Enkele gokkasten werden opengebroken. Een onbekend geldbedrag is buitgemaakt.

Son: Inbraak in woning

Bij een inbraak in een woning aan de Breitnerstraat tussen woensdag 9.00 en 21.20 uur zijn twee laptops en sieraden weggenomen. De voordeur werd opengebroken.

Valkenswaard: Geldkist weg bij inbraak

Tussen woensdag 17.35 en 21.25 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Vest. Een glazen deur werd vernield. Er werd een geldkist met enkele honderden euros weggenomen.

Valkenswaard: Inbraak in woning

Woensdagavond tussen 18.35 en 22.15 uur is ingebroken bij een woning aan het Binnenveld. De achterdeur werd geforceerd. De buit bestond uit een computerscherm, een computer, een printer, een X-box en twee flessen after-shave.