Politie Zuid-Holland-Zuid

17/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

17-11-2005 - Persberichten District II

VOETGANGSTER AANGEREDEN
PAPENDRECHT Een 72-jarige voetgangster uit Papendrecht is zwaar gewond geraakt. Ze stak op donderdagmorgen 17 november 2005 omstreeks 07.30 uur een zebrapad over op de Veerweg in Papendrecht. De vrouw had haar hondje bij zich. Een auto die over de Veerweg reed botste tegen de vrouw en nam haar een stuk mee. Het slachtoffer liep hersenletsel op en de ambulance bracht haar naar een ziekenhuis in Rotterdam. Achter het stuur van de auto zat een 36-jarige vrouw uit Papendrecht. De hond raakte niet gewond en liep na het ongeval uit schrik weg. Op dit moment is het dier weer terecht en bij familie van de 72-jarige vrouw.

POGING DIEFSTAL MET GEWELD
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
SLIEDRECHT Een 17-jarige jongen uit Sliedrecht is op dinsdagavond 15 november omstreeks 19.00 uur geschopt, geslagen en bedreigd door een drietal onbekenden. De jongen was op de scooter onderweg naar de supermarkt. Op het fietspad gelegen achter de Anne de Vriesschool in de richting van de Deltalaan liepen een groepje jongens hem tegemoet. Toen de 17-jarige op zijn voertuig passeerde, riep een van de jongens hem. Het volgende moment werd de 17-jarige geslagen en geschopt door verschillende personen.

Het slachtoffer deed zijn helm af en liep weg richting Deltalaan. Het groepje probeerde toen zijn scooter te stelen. De jongen werd zo boos dat hij terugliep en degene die zijn scooter vasthad, sloeg met zijn helm. De scooter viel op de grond. Vervolgens kreeg de jongen wederom klappen en werd er iets op zijn keel gezet. Vermoedelijk een mes. Het slachtoffer wist zich om te draaien en hard weg te rennen richting Deltalaan. Daar ging hij op de weg staan en probeerde een auto te laten stoppen. Niemand reageerde. Ondertussen trapten de onbekende jongens de scooter kapot. Twee personen van de groep renden wederom op de jongen af en mishandelden hem midden op de rijbaan. Op dat moment stonden enkele autos stil. Die moesten wachten. Daarna reden de automobilisten door. Het slachtoffer rende vervolgens weer naar de jongen die zijn scooter vasthad en sloeg hem weer met zijn helm. Daarna ging het groepje weg in de richting van de wijk Craijensteijn.

De 17-jarige heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Hij raakte gewond aan zijn gezicht. De scooter is bijna geheel vernield en onbruikbaar. Het slachtoffer heeft op woensdag 16 november aangifte gedaan van poging diefstal met geweld, mishandeling en bedreiging. Het signalement van de verdachten is; vermoedelijk 4 a personen van buitenlandse afkomst, licht getint, tussen de 16 en 24 jaar. Allen waren donker gekleed en spraken met een buitenlands accent.

De politie is op zoek naar getuigen van dit incident of mensen die meer weten. Met name automobilisten die op het moment van de mishandeling op de Deltalaan reden en iets gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

TE HOOG
ALBLASSERDAM Op de A15 voor de Noordtunnel bij Alblasserdam is in de vroege morgen van donderdag 17 november een opstopping geweest. Een vrachtwagen bleek te hoog te zijn en had de hoogtemelders bij de tunnel geactiveerd. De 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Weert had op zijn oplegger vloerdelen liggen en daar bovenop een kraan. Het koppelstuk met de slangen was te hoog. Dit werd gedemonteerd waarna de chauffeur zijn weg kon vervolgen. Uit meting bleek de wagen een hoogte van zon 4.20 meter te hebben. De vrachtwagenchauffeur kreeg een boete van 210 euro.

BONNETJE VERRAADT AFVAL OP STRAAT
ALBLASSERDAM Op het terrein van een fastfoodrestaurant aan de Kelvinring in Alblasserdam heeft een 17-jarige jongedame uit Sliedrecht een bon van 50 euro gekregen. De politie zag tijdens de surveillance een tas met afval liggen. De 17-jarige die in de auto zat, verklaarde dat het afval er al even lag. Echter, het bonnetje zat in de tas en die gaf een tijd aan van ongeveer een kwartier daarvoor. Na deze bevinding gaf de 17-jarige toe dat zij het vuil naast de auto had gedumpt. Na het opgeruimd te hebben, kreeg ze een boete.

AUTOMOBILIST RIJDT DOOR NA ONGEVAL
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GROOT-AMMERS Op donderdagmorgen 17 november is een 18-jarige jongeman op zijn bromfiets aangereden. Dit gebeurde op de Peppelweg omstreeks 07.25 uur. De bromfietser reed in de richting van de Provincialeweg N216. Uit tegenovergestelde richting naderde een auto die een andere auto ging inhalen. Hierdoor werd de weg voor de bromfietser te smal. De bromfietser probeerde nog uit te wijken maar kon de aanrijding met de auto niet voorkomen. De 18-jarige kwam ten val in de berm en de auto reed zonder te stoppen door. De bromfietser bleek na behandeling in het ziekenhuis een gekneusde arm te hebben. De auto die is doorgereden , is een klein model, donker van kleur en heeft mogelijk lichte schade.

De politie is op zoek naar de persoon die is doorgereden. De persoon in kwestie dan wel getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).