Gemeente Almere

Glasbakexpositie in stadhuis
en verspreiding nieuwe Afvalwijzer

Vanaf donderdag 17 november is in Almere de reizende glasbaktentoonstelling te zien. De tentoonstelling is ontwikkeld door de Stichting Promotie Glasbak, in de vorm van hoe kan het ook anders een glasbak. De tentoonstelling is van donderdag 17 november tot en met woensdag 30 november te bezichtigen in B-passage van het Stadhuis, Stadhuisplein 1.

Informatie over glas staat ook in de nieuwe Afvalwijzer. Daarin is vermeld wat wel en niet in de glasbak gegooid kan worden. Binnenkort start de huis-aan-huisverspreiding van de nieuwe editie, met daarin alle informatie over hoe Almeerders hun afval gescheiden kunnen inleveren en welke regels daarbij gelden.

Door een kijkje in een glasbak te nemen krijgt men uitgebreide informatie over glasrecycling, over de glasbak als inzamelmiddel, wat wel en
niet in de glasbak mag, het recyclingproces en de verwerking van de scherven tot grondstof voor de productie van nieuwe verpakkingen. De Stichting Promotie Glasbak wil nog meer mensen motiveren al hun glas naar de glasbak te brengen.