Productschap Diervoeder

17/11/2005

Rapport review ggo-soja gepubliceerd

Op de website van het Productschap Diervoeder is het rapport 'Review ggo-soja: commentaar op ggo-rapporten' gepubliceerd.

In de afgelopen periode heeft het CLM (Centrum voor Landbouw en Milieu) in opdracht van het PDV een review van enkele rapporten van Greenpeace met betrekking tot ggo-soja uitgevoerd. Deze toetsing heeft plaatsgevonden in het kader van het ggo-introductiebeleid zoals dit wordt gehanteerd door de Nederlandse diervoeder- en dierlijke productieketens. Bij deze toetsing in het kader van de 'consumer concern' analyse is beoordeeld of de standpunten die naar voren komen in de Greenpeace-rapporten dienen te leiden tot een eventuele aanpassing van het huidige ggo-introductiebeleid en de in het kader van dit beleid geaccepteerde rassen.

Door de dierlijke productieketen wordt sinds 1998 een beleid gehanteerd ten aanzien van het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen (ggo's) in diervoeder. Dit beleid is opgenomen in de notitie 'Diervoeders en moderne biotechnologie'.

Het CLM rapport en de hieruit volgende conclusies zijn afgestemd met de klankbordgroep 'Diervoeders en moderne biotechnologie' (waarin de dierlijke productieketen is vertegenwoordigd). Op basis van de toetsing van CLM ziet de klankbordgroep geen reden om tot een wijziging in het gevoerde beleid of de op basis van dit beleid voor diervoeder geaccepteerde rassen te komen.

U kunt het CLM rapport 'Review ggo-soja: commentaar op ggo-rapporten' vinden op deze pagina.