Gemeente Doetinchem

Staatssecretaris Ross bij debat van mensen met een beperking

Maandag 7 november debatteerden in het stadhuis van Doetinchem mensen met een beperking over hoe het is om in Doetinchem gehandicapt of chronisch ziek te zijn.

De Taskforce Handicap en Samenleving heeft het initiatief genomen voor de bijeenkomst tijdens de week van de chronisch zieken. Doel van de bijeenkomst was meer begrip en bewustwording te krijgen voor de positie van gehandicapten en chronisch zieken. Staatssecretaris Ross van van Volksgezondheid Welzijn en Sport was speciaal voor het debat naar Doetinchem gekomen. Zij reikte een prijs uit aan degene die het beste in het debat zijn standpunten onder woorden kon brengen. Guus van den Dungen won de prijs, omdat hij met humor en overtuiging sprak vanuit zijn hart. Guus werd door mevrouw Ross aangespoord om zich met zijn talenten aan te melden bij de jongerenafdeling van haar politieke partij. Het openbaar debat laat zien hoe belangrijk het is dat cliënten zelf meepraten, wethouder Van Dijk en staatssecretaris Ross vinden dit een belangrijk punt van de Wmo.

's Morgens sprak staatssecretaris Ross met
doelgroepvertegenwoordigers, mensen uit het onderwijs, werkgevers en bestuurders. De gesprekken gingen over de ontwikkelmogelijkheden van mensen met beperkingen en hoe belangrijk het is dat zij kansen krijgen in de eigen omgeving. De heer Kamps van een notariskantoor in Doetinchem vertelde dat zij een medewerker met een verstandelijke handicap in dienst hebben en dat dit iedereen heel goed bevalt. Zijn motto is: "gewoon aanpakken".