Gemeente Amsterdam

Slachtoffers brand Schiphol in 50 gemeenten herdacht

17 november 2005
---
Djoe Lan Tan In ongeveer vijftig gemeenten vinden donderdag herdenkingen plaats voor de slachtoffers van de brand in het cellencomplex op Schiphol. Ook in Amsterdam wordt bij het stadhuis een wake gehouden. Wake, foto Groen Links Organisaties als Vluchtelingenwerk, Amnesty International, Van Harte Pardon, de Werkgroep Vluchtelingen Vrij en de Unie Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken (UMMAO) roepen op om donderdagavond om 20.00 uur twee minuten stilte te houden.

Menselijk leed centraal

Het initiatief voor de herdenking is afkomstig van GroenLinks en werd omarmd door andere politieke partijen. Alle organisaties die meedoen aan de wake benadrukken dat ze alle een eigen opninie hebben over het vreemdelingenbeleid, maar dat het menselijk leed centraal staat bij deze herdenking.

Door de felle brand in het cellencomplex kwamen in de nacht 26 op 27 oktober elf mensen om en raakten vijftien illegalen gewond.

De wake in Amsterdam

In Amsterdam zal de wake plaatsvinden bij het stadhuis bij de hoofdingang aan de Amstel. Namens GroenLinks zal in elk geval de gehele gemeenteraadsfractie aanwezig zijn en de deelraadsfractie GroenLinks Amsterdam Centrum. Verzamelen om 19.45 uur. Het zal een korte bijeenkomst zijn met om 20.00 uur 2 minuten stilte. * Datum: donderdag 17 november 2005 * Tijd: 19.45 uur * Plaats: voor de hoofdingang van het stadhuis, Amstel 1