Green Valley succesvolste Nederlandse leverancier van Enterprise Content Management

Green valley b.v.

Persbericht 17 november 2005

Voor derde maal notatie in Deloitte & Touche Fast 50 ranglijst Green Valley succesvolste Nederlandse leverancier van Enterprise Content Management Software

Delft - Het Delftse softwarebedrijf Green Valley staat voor het derde achtereenvolgende jaar in de Deloitte & Touche Technology Fast 50 ranglijst. Het bedrijf heeft een omzetgroei van bijna 300% over de afgelopen jaren laten zien en is daarmee de snelstgroeiende Nederlandse leverancier van Enterprise Content Management Software. De prestigieuze Deloitte & Touche Technology Fast 50 is een jaarlijkse benchmark voor snelgroeiende Nederlandse technologie bedrijven. Aan deelname aan de Fast 50-competitie zijn verschillende criteria verbonden. Zo moet het gaan om technologiebedrijven die eigen technologie ontwikkelen en daadwerkelijk uren besteden aan Research en Development. Michiel Riedijk, mededirecteur van Green Valley over de notatie in de Fast 50: 'Ik ben enorm trots dat we alweer voor het derde achtereenvolgende jaar in de Fast 50 genoteerd staan. Daarnaast blijkt uit de notatie dat we de snelstgroeiende Nederlandse leverancier zijn van Enterprise Content Management software'.

Green Valley levert Enterprise Content Management software: de software achter geavanceerde portals, intranetten en websites. Tegen de algemene tendens in de IT-sector realiseerde Green Valley de afgelopen drie jaar steeds een forse groei in zowel omzet als winst. Green Valley heeft zijn sporen ruimschoots verdiend door een leidende positie binnen de lokale overheid op te bouwen en de gevestigde leveranciers in een hoog tempo in te halen. Riedijk: ' jaar geleden hadden we een enkele gemeente als klant en in 2006 verwachten we de 100e gemeentelijke implementatie uit te rollen!'. Daarnaast heeft het bedrijf de afgelopen anderhalf jaar een stevige voet aan de grond gekregen binnen de Rijksoverheid en de zorgsector, onder andere met het Ministerie van Economische Zaken, het Koninklijk Huis en het Nederlandse Rode Kruis.
Het succes van Green Valley is vooral te verklaren door de gebruikersvriendelijkheid van de software. Riedijk: 'Het hergebruiken van content door de hele organisatie is een onderwerp dat in alle sectoren een belangrijke rol speelt. Het publiceren, beheren en doorzoekbaar maken van al die content vergt geavanceerde technologie. De kracht van de software van Green Valley zit vooral in het gebruiksgemak. De software verkoopt zich zichzelf bijna, als mensen het zien dan begrijpen ze gelijk het verschil met de bestaande, vaak erg technische pakketten'.

Volgens de bekende onderzoeksbureaus groeit de markt voor Enterprise Content Management software tot 2009 met gemiddeld 10% per jaar. Riedijk: 'Dit jaar sluiten we af met een record omzet. Ook de komende jaren verwachten we een groei van meer dan 100% door nieuwe producten en uitbreiding van de activiteiten naar het bedrijfsleven. Green Valley groeit dus veel sterker dan de markt, de klappen vallen bij de gevestigde partijen'.

Over Green Valley
Green Valley is de snelstgroeiende Nederlandse ECMS leverancier en heeft een leidende positie in de publieke sector. Het bedrijf streeft naar verbetering op het gebied van kennis en expertise door middel van software waarmee informatie wordt vastgelegd en gecommuniceerd. Daarnaast streven zij naar innovatie op het gebied van technologie, adoptie, gebruikersvriendelijkheid en ergonomie. Hiervoor bieden zij verschillende uiteenlopende producten, zoals Content Management, Knowledge Management, E-government en E-healthcare.


---