Kindervriend van het Jaar

Stichting de opkikker

Almere, 16 november 2005. Voor de derde keer op rij wordt de verkiezing Kindervriend van het Jaar georganiseerd op initiatief van stichting De Opkikker in samenwerking met Jetix.

Stichting De Opkikker organiseert Opkikkerdagen voor gezinnen waarvan één van de kinderen langdurig ziek is en onder behandeling in een met de stichting samenwerkend ziekenhuis. Om de inmiddels 225 Opkikkerdagen te organiseren wordt gebruik gemaakt van 5000 relaties die veel werk verzetten om van de Opkikkerdag een onvergetelijke gebeurtenis te maken, voor gezinnen met een langdurig ziek kind, die zo goed een beetje afleiding kunnen gebruiken. Om deze relaties en de vele andere kindervrienden eens goed in het zonnetje te zetten, is de verkiezing Kindervriend van het jaar in het leven geroepen. In 2003 is deze titel gewonnen door de heer Joop Jantschik uit Zoetermeer en in 2004 is de titel gewonnen door de heer Victor Stokmans uit Breda. Stichting De Opkikker heeft in samenwerking met haar relaties vijf personen genomineerd die zich gedurende lange tijd hebben ingezet in Nederland voor kinderen in een achterstands situatie. De vijf genomineerden worden voorgesteld op de website: www.jetix.nl/kindervriend. Op deze site kan iedereen stemmen op zijn of haar kindervriend en zijn er ook nog leuke prijzen te winnen zoals een rit in een limousine, helikoptervlucht voor twee personen, tekenpakket en Opkikkerkikkers.

De genomineerden zijn:

Bert Hamberg is werkzaam bij Rederij 'Lieve'. Bert Hamberg zet zich door middel van zijn dagelijkse werkzaamheden in voor Stichting De Opkikker. De heer Hamberg heeft een kleine rondvaartboot en vaart al jaren belangeloos rond voor Opkikkergezinnen in de grachten van Amsterdam.
Iris van Nispen is werkzaam als in te huren Zwarte Piet. Zij werkt hiervoor bij een stichting die sinterklazen en zwarte pieten op aanvragen plaatst. Maar Iris doet naast het werk bij de stichting haar eigen zwarte pieten werk voor gezinnen die eigenlijk niet een dure zwarte piet of sinterklaas in kunnen huren.
Karel Bruineberg is werkzaam voor landelijk bureau van de NUSO (landelijke organisatie speeltuinwerk en jeugdrecreatie). Karel Bruinenberg heeft in het verleden zijn sporen als vrijwilliger verdiend in het speeltuinwerk in Amersfoort. Een van de activiteiten die hij met veel plezier doet is de speeltuin-promotiebus.
Joop Goes was een van de eersten gastouders bij de stichting SAMAH, bovendien bood hij aan om als vrijwilliger de coördinatie van het project op zich te nemen. In deze hoedanigheid heeft Joop vele jongeren en hun gastouders ondersteuning gegeven en was er voor hen altijd een luisterend oor.
Hans Meijberg is jarenlang werkzaam geweest bij stichting Live Life als voorzitter. Stichting Live Life is een stichting die ieder jaar een dag organiseert voor verstandelijk gehandicapten. Zij kunnen dan de hele dag mee achterop de motor (of in de zijspan) mee.

Wie er ook mag winnen, deze vrij genomineerden vervullen een voorbeeldfunctie op het terrein zorg voor onze kleine medemens.

Note voor de redactie: nadere inlichtingen stichting De Opkikker, contactpersoon Jeroen van Dijk 036-5386660 of via info@opkikker.nl