Realiseren ambitie bedrijventerreinen gaat voorspoedig

Provincie zuid-holland

Het gaat goed met het aanleggen van nieuwe, en verbeteren van bestaande bedrijventerreinen in Zuid-Holland, zegt gedeputeerde Asje van Dijk. Op dit moment is de verbetering/ herstructurering van 410 hectare bedrijventerrein in gang gezet. Voor de ontwikkeling van nieuwe terreinen staat de teller op 270 hectare.

Deze cijfers zijn vandaag bekend gemaakt tijden het Symposium Bedrijventerreinen. GS willen tot en met 2007 bijdragen aan de herstructurering van 500 hectare bestaand bedrijventerrein en aan de ontwikkeling van 500 hectare nieuw bedrijventerrein. 'We kunnen met een gerust hart zeggen dat de operatie voor twee maal 500 hectare zoals het er nu naar uit ziet gaat slagen,' zegt gedeputeerde Van Dijk.

Vestigingsklimaat en werkgelegenheid
De eerste helft van deze collegeperiode lag de aandacht vooral op het herstructureren van terreinen, zoals dat bijvoorbeeld gebeurt in de Spaanse Polder en (Rotterdam/Schiedam), Kwintsheul (Westland) en Dever (Lisse).
'Er moet in deze provincie een optimaal economisch klimaat komen met voor ondernemers voldoende en goede vestigingsvoorwaarden,' aldus Van Dijk. 'Een klimaat dat vertrouwen wekt en tot nieuwe investeringen uitnodigt. Het gezamenlijk met de regio's en gemeenten werken aan ruimte voor ondernemers maakt hier een belangrijk deel van uit.'

Het realiseren van bedrijventerreinen is belangrijk voor de werkgelegenheid. Uitgaande van de genoemde hectares gaat het om een aanzienlijke hoeveelheid arbeidsplaatsen: tussen de 18.000 en 30.000.
De gedeputeerde benadrukt dat de twee keer vijfhonderd hectare niet aan het eind van de collegeperiode al helemaal af zullen zijn. Dat is niet mogelijk, aangezien de herstructurering van een gemiddeld bedrijventerrein zo'n acht tot tien jaar duurt. Maar doel is wel, dat de tweemaal 500 hectare in gang zijn gezet.