Vestia heeft Publieksgroeibriljant gewonnen!

Vestia rotterdam noord

Het project St. Stephanusschool van Vestia Rotterdam Noord heeft de Groeibriljanten 2 publieksprijs gewonnen. De school heeft gisteren, uit handen van wethouder Marianne van den Anker, de Publieksgroeibriljant ontvangen. Van 29 oktober tot en met 6 november konden Rotterdammers uit een van de negen genomineerde projecten hun favoriete Publieksgroeibriljant kiezen. Het initiatief van de St.Stephanusschool bleek favoriet bij de Rotterdammers. De school ontving 21% van de uitgebrachte stemmen (1145 van de 5500).

Multifunctionele ruimte
De St. Stephanusschool gaat een multifunctionele ruimte met buitenpodium laten bouwen. Van de aanvulling tot een multifunctionele ruimte met buitenpodium gaat Vestia Rotterdam Noord een deel bekostigen en een deel zal worden betaald uit deze publieksprijs. De bouwkundige basis wordt bekostigd door de Dienst Stedelijk Onderwijs (DSO) aangezien deze ruimte ook als speelzaal voor kleuters zal dienen. De school wil de multifunctionele ruimte om een hoge betrokkenheid met de bewoners uit de wijk te realiseren. Dit hopen zij te realiseren door kwaliteit en voorzieningen te bieden waardoor ze steeds meer mensen bij de school betrekken. De multifunctionele ruimte is bedoeld voor bijeenkomsten, activiteiten en voorstellingen. Maar de school en Vestia Rotterdam Noord willen meer. Zij willen ook dat het plein opnieuw wordt ingericht en een podium krijgt. Zo kan de school, die met allerlei organisaties en instellingen in de wijk samenwerkt, nog meer voor en met de wijk bewoners organiseren. Voor Vestia is dit project de manier om een positieve impuls te geven aan de leefbaarheid en herstructurering van de wijk Schiebroek.

Wat is een groeibriljant?
Groeibriljanten zijn particuliere initiatieven die met een gemeentelijk zetje in de rug kunnen uitgroeien tot prachtige projecten en op eigen wijze een bedrage leveren aan de vitaliteit van een wijk. Het verschil met de eerste ronde groeibriljanten, die in het najaar van 2003 werd gehouden, is dat het dit keer gaat om relatief kleinschalige projecten, die op korte termijn uitgevoerd kunnen worden. Elke Groeibriljant kan reken op een gemeentelijke bijdragen van maximaal 200.000 euro.

Over Vestia (www.vestia.nl)
Vestia biedt woonservice aan bewoners van ruim 70.000 woningen in de regio Rotterdam, Haaglanden en Midden-Nederland. Vestia richt zich op haar maatschappelijke taak waarvan vernieuwing van binnenstedelijke gebieden en samenwerking met de zorgsector voorbeelden zijn. Vestia werkt volgens het concernmodel. De 12 corporaties en de vakbedrijven (makelaardij, interne aannemerij, projectontwikkeling) vormen de pijlers van het concern waarin totaal ruim 800 mensen werken. Vestia werkt hard aan de vernieuwing van haar woningbezit.