Gemeente 's-Hertogenbosch

17-11-2005
Genomineerden Prijs Actief Burgerschap 2005
Het Comité Actief Burgerschap, bestaande uit een zestal prominente Bosschenaren, maakt bekend welke organisaties zij nomineert voor de Prijs Actief Burgerschap 2005. Genomineerd zijn drie vrijwilligersorganisaties die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor onze Bossche samenleving, te weten (in willekeurige volgorde):

- Rosmalense Judo Club

- Kring "Vrienden van 's-Hertogenbosch"

- Buurtvader Comité Oost-Muntel-Graafsewijk 's-Hertogenbosch. Eén van deze organisaties komt in aanmerking voor een prijs van EUR 2.500,- en een bronzen beeld van kunstenaar Cor Litjens. De andere twee organisaties ontvangen elk EUR 500,-. Welke organisatie uiteindelijk wint, wordt op vrijdag 9 december a.s. tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Bestuurscentrum bekendgemaakt.

Aantal inzendingen
Het comité, onder voorzitterschap van mw. M. van Iersel, moest een keuze maken uit 43 verschillende organisaties. In totaal zijn 49 voordrachten ingezonden. Het comité is opnieuw onder de indruk van de diversiteit van het vrijwilligerswerk in 's-Hertogenbosch. Zij is blij dat óók na vijf jaar nog steeds veel Bosschenaren laten zien dat zij het vrijwilligerswerk, net als het stadsbestuur, een warm hart toedragen.
Dit jaar schenkt de gemeente, onder het motto "de jeugd heeft de toekomst" extra aandacht aan de jonge vrijwilligers in de stad. Oók zij kunnen in aanmerking komen voor een prijs! Voordrachten hiervoor kunnen nog tot 25 november aanstaande worden ingediend via www.xshero.nl of via ../. De Jongerenprijs wordt - tegelijkertijd met de Prijs Actief Burgerschap - uitgereikt op 9 december 2005 door wethouder B. Eigeman.