Provincie Noord-Holland

16-11-2005

Onderwerp

Drs E.J. Roest waarnemend burgemeester Blaricum

Raymond Fillet

De Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, mr. H.C.J.L. Borghouts heeft in goed overleg met een delegatie bestaande uit de fractievoorzitters, wethouders, en gemeentesecretaris van de gemeente Blaricum besloten de heer drs. E.J. Roest, burgemeester van de gemeente Laren parttime te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Blaricum.

De huidige burgemeester, mevrouw drs. W.H.C. Ton, is met ziekteverlof en is daardoor al enige tijd niet in de gelegenheid om de functie van burgemeester van Blaricum uit te oefenen.
De 1^e loco-burgemeester, mevrouw drs. E.J.M.Boersen-de Jong heeft aangegeven dat het loco-burgemeesterschap in combinatie met haar wethouderschap en lijsttrekkerschap gedurende een lange periode nogal veel is.
Daarom is er in goed overleg besloten de heer drs. E.J. Roest te vragen of hij bereid is om parttime het waarnemerschap van de gemeente Blaricum op zich te willen nemen.

De heer Roest is vanaf 16 februari 2002 burgemeester van Laren. Hij is 51 jaar en lid van D66.

Hij treedt per 17 november 2005 in functie tot het moment dat de huidige burgemeester, mevrouw Ton, haar werkzaamheden weer kan hervatten. Naar verwachting zal dit 2 januari 2006 zijn.