Gemeente Goes

Persbericht

Regiovisie voor de Bevelanden

De gemeenten Borsele, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Goes hebben gezamenlijk een regiovisie opgesteld. De regiovisie heeft betrekking op het door de Bevelandse gemeenten gewenste ruimtelijke ontwikkelingsbeeld op het vlak van wonen, werken en recreëren.

De Bevelandse regio kenmerkt zich door een relatief hoge (economische) dynamiek en verscheidenheid. Voor de Bevelanden wordt gestreefd naar een duurzame inrichting van de regio, waarbij ingespeeld wordt op deze kenmerken. Binnen de regio wordt gestreefd naar kwaliteit en complementariteit. Waar mogelijk worden contrasten aangescherpt om daarmee in regionaal verband een aantrekkelijk totaalpakket op het vlak van wonen, werken en recreëren te bieden.

Wonen
Voor de regio wordt gestreefd naar een gezonde woningmarkt waarbij vraag en aanbod, zowel kwantitatief als kwalitatief, vrijwel in evenwicht zijn. De volgende ontwikkelinszones worden in de Regiovisie onderscheiden: Stedelijke ontwikkelingszone Goes, Kanaalzone bij Bath, Zone Kruiningen-Yerseke, Sloerandzone en Veerse Meerzone.

Werken
Voor de Bevelanden wordt gestreefd naar behoud en versterking van de economische positie van de regio. De volgende deelgebieden spelen hierbij een rol: Stedelijke ontwikkelingszone Goes (accent op de uitbouw van de sectoren handel en industrie, zakelijke en overige dienstverlening), oostelijk deel van Zuid-Beveland (accent op verdere ontwikkeling van het agribusiness en aquabusinesscomplex), Yerseke (uitbouw van het aquabusinesscomplex, het dagtoerisme, verbreding van de aquacultuur) , Veerse Meer e.o./Oosterscheldehavens (accent op toeristisch-recreatieve activiteiten in relatie tot kwaliteitsverbetering en potenties watersport) en de Zak van Zuid-Beveland (accent op kleinschalige agrarische bedrijvigheid). De bedrijventerreinstrategie is gericht op het verder ontwikkelen van de volgende bedrijventerreinen: De Poel, de Smokkelhoek, De Poort, de Sloepoort, de Nishoek en de Olzendepolder.

Recreëren
Voor de Bevelanden wordt gestreefd naar een versterking van het aanbod door kwaliteitsverbetering van individuele voorzieningen, complementering en waar mogelijk vergroting van het aanbod, versterking van de samenhang in het aanbod, onder meer door het stimuleren van elk weer-voorzieningen. In de recreatieve ontwikkeling van de Bevelanden worden op de volgende deelgebieden de accenten gelegd: Noord-Beveland, omgeving Wolphaartsdijk, Goes, Zak van Zuid-Beveland, Wemeldinge en Yerseke.

Het ontwerp met onderliggende themarapporten ligt met ingang van 14 november 2005 zes weken ter inzage bij de gemeenten. Ook is het ontwerp te raadplegen via de website van de gemeente Reimerswaal, www.reimerswaal.nl.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder zowel mondeling als schriftelijk een inspraakreactie indienen. Schriftelijke reacties kunnen gericht worden aan de gemeenteraad van de betreffende gemeente, t.a.v. secretaris Bestuurlijk Platform, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen.

Op donderdag 8 december om 19.30 uur vindt er een inspraakbijeenkomst plaats in het Stadskantoor in Goes. Degenen die hun reactie mondeling kenbaar willen maken, kunnen zich tot en met maandag 28 november aanmelden voor de bijeenkomst bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente Goes, tel. (0113) 24 96 00.