Persberichten Brabant-Noord donderdag 17 november

's-Hertogenbosch 17-11-2005

VERDACHTE DIEFSTAL UIT AUTO OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 19-jarige Bosschenaar op de Hinthamerstraat op s-Hertogenbosch op heterdaad aangehouden voor diefstal van een laptop uit een auto. De man maakte deel uit van een groepje van drie verdachten. Oplettende getuigen gingen de vluchtende verdachte achterna en hielden hem aan. De politie heeft de man inmiddels inverze-keringgesteld. De twee andere verdachten zijn nog voortvluchtig.

STALKER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Woensdag is een 59-jarige Bosschenaar in zijn woning aan de Parallelweg in s-Hertogenbosch aangehouden voor stalking. De man was in het verleden al eerder aangehouden voor stalking van een 41-jarige Bossche. De man kreeg daarvoor van de rechter-commissaris als schorsende voorwaarden een contactverbod opgelegd. De verdachte bleek de vrouw opnieuw lastig te hebben gevallen met o.a. brieven. Hij is daarop opnieuw aangehouden en ingesloten.

SNELHEIDSDUIVEL MOET RIJBEWIJS INLEVEREN

Rosmalen Woensdagavond heeft een 46-jarige automobilist uit Bruchem zijn rijbewijs in moeten leveren na een grove snelheidsovertreding. De man reed over de A59 170 km/h uur waar slechts 100 km/h was toegestaan. Proces-verbaal is opgemaakt.

DRONKEN MAN VALT IN WATER

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag is een 18-jarige Bosschenaar dronken in de Zuid-Willemsvaart in s-Hertogenbosch gevallen. De man was na overmatig drankgebruik bij een trapje aan het water in slaap gevallen en te water geraakt. De politie kwam de man op het spoor na een overlastmelding. Hij is veilig op het droge gekomen en was inmiddels vlak bij huis.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Cuijk Op 16 november 2005 is een 46 jarige vrouw uit Cuijk aangehouden ivm diefstal van kleding twv 57 uit een winkel aan het Louis Jansenplein te Cuijk.

RIJDEN ONDER INVLOED

Cuijk Tegen een 47 jarige automobilist uit Cuijk is op 17 november 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.55 uur op Het Zand te Cuijk.

DIEFSTAL SIGARETTEN

Cuijk Bij een inbraak in een bedrijf aan de Smidstraat te Cuijk op 17 november 2005 is een nog onbekende hoeveelheid sigaretten weggenomen. De daders vernielden een ruit.

INBRAAK IN AUTO

Rijkevoort Bij een inbraak in een geparkeerde bestelbus aan de Sint Anthonisdijk te Rijkevoort in de nacht van 16 op 17 november 2005 is de autoradio-cdspeler en een laptop weggenomen. De daders verwijderden een ruit van de auto, door het rubber te vernielen.

VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN

Oss- Een 18 jarige jongen uit Oss is op 16 november 2005 aangehouden ivm bedreiging van een 14 jarig meisje uit Oss. De jongen had het meisje op de Hescheweg te Oss met een mes bedreigd. Hij is ingesloten.

VERDACHTEN AUTO-INBRAAK AANGEHOUDEN

Cuijk Op 16 november 2005 zijn een 16 en 19 jarige man uit Cuijk en een 21 jarige man uit Nijmegen aangehouden als verdachten van auto-inbraak op 10 oktober 2005 aan de Wezelhof te Cuijk.

OPENSTAANDE BOETE

Uden Een 21 jarige man uit Uden is op 16 november 2005 aangehouden omdat hij in het bezit was van een geringe hoeveelheid hasj en een busje traangas. Ook bleek hij nog een geldboete van 2300 open te hebben staan. De man werd gecontroleerd op het Lieve Vrouwenplein te Uden.

SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN

Boxmeer Een 24 jarige man uit Venray is op 16 november 2005 gehoord door de politie ivm schennisplegen. De man bekende 7 gevallen van openbare schennis, allemaal gepleegd in Boxmeer en omgeving.

DRUGSGEBRUIKERS EN DEALERS AANGEHOUDEN

Uden Op 16 november 2005 zijn in een woning aan de Ringbaan Noord te Uden vier mannen uit Uden in de leeftijd van 36, 39, 44 en 52 jaar aangehouden terzake gebruik van en dealen van harddrugs. In de woning werden zowel harddrugs als softdrugs aangetroffen, evenals een ontmantelde hennepkwekerij. Ook werden goederen aangetroffen bestemd voor het dealen van de drugs. De verdachten zijn ingesloten. Naar aanleiding van klachten uit de omgeving is de politie tot het binnengaan van de woning overgegaan.

WONINGBRAND

Oss Bij een brand in een woning aan de Lijsterlaan te Oss op 17 november 2005 omstreeks 11.45 uur is de bovenverdieping uitgebrand. Oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Brandweer bluste de brand.

INBRAAK IN WINKEL

Grave Bij een inbraak in een winkel aan de Hoofschestraat te Grave in de nacht van 16 op 17 november 2005 zijn GSMs en DVD recorders weggenomen. De daders maakten een gat in de winkelruit.