Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 17 november 2005

(
Katwijk Winkeldiefstal

Een 35-jarige man uit Katwijk pleegde op donderdag 17 november, rond 11.30 uur, een winkeldiefstal bij een supermarkt aan het Bosplein. Hij nam daar een pakje wegwerpaanstekers weg ter waarde van 2,19 euro. Medewerkers ontdekten de diefstal en schakelden de politie in. Deze hield de man aan. Hij kreeg een proces-verbaal.

Katwijk Fietsendief aangehouden
Naar aanleiding van een melding van een getuige konden agenten een 40-jarige Katwijker aanhouden. De getuige verdacht de man ervan een fiets van het Hoornesplein gestolen te hebben. De verdachte liep met een fiets op zijn schouder waarvan het voorwiel miste. Het voorwiel stond nog in de fietsenstalling, zo bleek. De man werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachte verklaarde de afgelopen tijd meerdere fietsen gestolen te hebben. Een viertal fietsen zijn inbeslaggenomen. Inmiddels is de eigenaresse van één van de fietsen bekend, zij had aangifte gedaan nadat haar fiets gestolen werd. De politie heeft een aantal fietsen waarvan de eigenaar nog onbekend is. De politie adviseert dan ook altijd aangifte te doen wanneer uw fiets gestolen is. Is uw fiets onlangs gestolen en heeft u geen aangifte gedaan dan kunt u zich alsnog tot het politieteam Katwijk wenden.


Lisse Winkeldiefstal

Een 25-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats pleegde op donderdag 17 november, rond 11.30 uur, een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Grachtweg. Hij nam daar scheerschuim, shampoo en kaas weg zonder deze te betalen. Medewerkers ontdekten de diefstal en schakelden de politie in. Deze hield de man aan. Hij is ingesloten.


Noordwijkerhout Politie treft huiskweek van hennep aan

De politie ontdekte op donderdag 17 november, rond 12.30 uur, in een woning aan het Brittenhuis een kleine hennepkwekerij. In een kamer van het huis groeiden tien hennepplanten in tien speciekuipen. Ze stonden in volle bloei. De 41-jarige bewoner werd aangehouden. Hij kreeg proces-verbaal en werd rond het middaguur weer op vrije voeten gesteld. De planten en de vier assimilatielampen zijn geruimd.

Noordwijkerhout Frontale botsing op de N206
Agenten kregen vanuit de gezamenlijke meldkamer te horen dat er op de Provincialeweg N206 een aanrijding had plaatsgevonden. Op donderdag 17 november, omstreeks 08.30 uur, reed een 38-jarige man uit Noordwijkerhout op de N206 in de richting van De Zilk. Het hagelde waardoor het wegdek glad werd. Ter hoogte van Noordwijkerhout had de man de auto niet meer onder controle en botste frontaal tegen een tegemoetkomende automobiliste aan. Zowel de man als de automobiliste, een 38-jarige vrouw uit Katwijk, is per ambulance overgebracht naar het Leids Universitair Medisch Centrum.


Noordwijk/Noordwijkerhout Snelheidscontroles RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 17 november snelheidscontroles gehouden op de N206. Het team controleerde met behulp van de lasergun. Hiermee wordt de snelheid gemeten waarna het team de snelheidsovertreder laat stoppen. Deze wordt direct met zijn snelheidsgedrag geconfronteerd en krijgt ook meteen een bekeuring aangezegd.
Bij Noordwijkerhout controleerde het team op een gedeelte waar je maximaal 80 km/uur mag rijden. Het RVHT hield zeven automobilisten aan die te hard reden. De hoogstgemeten snelheid was 111 km/uur. Deze snelheid werd gereden door drie verschillende automobilisten. Allen kregen bekeuring aangezegd. Bij Noordwijk, op een gedeelte waar je 100 km/uur mag rijden, reden twee automobilisten te hard, namelijk 131 en 126 km/uur. Ook zij kregen een bekeuring aangezegd.

Leiden Aanrijding auto en snorfiets
Een 17-jarig Valkenburgse is op woensdag 16 november, omstreeks 23.45 uur, gewond geraakt nadat zij door een personenauto aangereden is. De 35-jarige automobilist uit Leiden verleende aan de voor hem van rechtskomende snorfietsster geen voorrang op het kruispunt van de Wassenaarseweg met de Albinusdreef. De Valkenburgse kwam ten val en is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

Hazerswoude/Alphen/ Snelheidscontroles N11
Bodegraven
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft de afgelopen week weer verschillende controles op de N11 tussen de A4 bij Leiden en de A12 bij Bodegraven gehouden. Maandag 14 november controleerde het RVHT bij Alphen a/d Rijn. Ruim 97% hield zich aan de snelheidslimiet van 100 km/uur op deze drukke autoweg. Het aantal overtreders, 267 weggebruikers in totaal, krijgt binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.
Dinsdag 15 november controleerde het team bij Bodegraven. Ruim 94% hield zich aan de snelheid. 272 Bestuurders krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus.
Woensdag controleerde het RVHT bij Alphen en Hazerswoude met de lasergun. Hiermee worden vooral de hogere snelheidsovertredingen eruit gepikt. Drie snelheidsovertreders werden aan de kant gezet en kregen direct een bekeuring aangezegd. De gemeten snelheden waren 128, 132 en 134 km/uur.


Nieuwerkerk/ Moordrecht Snelheidscontroles RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 14 november een snelheidscontrole gehouden op de 1e Tochtweg (N219) in Nieuwerkerk a/d IJssel. Vrijwel iedereen hield zich aan de maximumsnelheid van 80 km/uur. Zeventien mensen, ongeveer een half procent van alle weggebruikers, reden wel te hard. Zij krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.
Ook in Moordrecht controleerde het team, namelijk op de Middelweg (N456). Hier reden slechts vijf mensen harder dan de maximumsnelheid van 80 km/uur.


Stolwijk/ Schoonhoven Snelheidscontroles RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 14 november snelheidscontroles gehouden op de C.G. Roosweg in Schoonhoven en de Schoonhovenseweg bij Stolwijk. Op de C.G. Roosweg reden 11 mensen te hard. Op de Schoonhovenseweg was dit er één. Het team heeft deze mensen laten stoppen en direct een bekeuring aangezegd.

--- einde berichten ---

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --