Gemeente Zevenaar


Wethouder Bless reikt mountainbike uit

MOUNTA~3.jpg

Yusuf Kaya uit Zevenaar kon z'n geluk niet op: hij was een van de prijswinnaars van een Instinct mountainbike van Gazelle. Wethouder Bless was maandag 14 november naar het sportplein aan De Olmen gekomen om de fiets aan Yusuf uit de reiken.
De Gelderse Sportfederatie heeft in totaal 10 fietsen verloot onder de ruim 1.300 jongeren die afgelopen zomer hebben meegedaan aan het straatsportevenement CU! Around.

Al 3 jaar lang zorgt de gemeente Zevenaar dat CU! Around in de zomer op het Raadhuisplein plaatsvindt. De gemeente vindt het belangrijk dat jeugd en jongeren voldoende mogelijkheden krijgen om actief bezig te zijn. Tijdens het straatsportevenement zijn de gegevens van jongeren verzameld. Op deze manier kan de Gelderse Sport Federatie de jongeren op de hoogte houden over de ontwikkelingen op sportgebied in de regio.

Op het sportpleintje aan De Olmen worden sinds begin november iedere maandag sport- en spelactiviteiten georganiseerd en het blijkt een groot succes! Wekelijks komen zo'n 40 kinderen naar de speelplek om na schooltijd kennis te maken met allerlei sporten. Frisbee, knotshockey, volleybal, voetbal, tennis komen onder andere aan bod voor de kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Op maandag 28 november is er een speciale activiteit. De kinderen kunnen dan meedoen met trikke'. Sporten als schaatsen, skaten en skiën komen terug in de bewegingen die je maakt op de trikke', een soort driewieler. Voor iedereen die het eens wil proberen: kom maandag 28 november naar De Olmen. De sportactiviteiten beginnen altijd om 15.30 uur tot ongeveer 17.00 uur. Deelname is gratis. Wegens het succes in De Olmen gaan de activiteiten in ieder geval 2 weken langer door, tot en met 12 december aanstaande.

Activiteiten komen voort uit het breedtesportbeleid van de gemeente Zevenaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne van Rooijen, sportbuurtwerk Zevenaar, op telefoonnummer: 06-10789927.