Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Verstrekkingen uit de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (17-11-2005)

In de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens zijn persoonsgegevens opgenomen van iedereen die binnen de gemeente woonachtig is. Deze gegevens wordt veelal automatisch verstrekt aan overheidsinstellingen en enkele bijzondere maatschappelijke instellingen, zoals pensioenfondsen, voor zover dat noodzakelijk is voor hun wettelijke taken. Deze instellingen, die automatisch alle relevante wijzigingen in uw persoongegevens krijgen aangeleverd, baseren hun beslissingen vaak direct op de uit de basisadministratie verkregen informatie.
Welke informatie aan deze instanties wordt verstrekt, wordt bepaald door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De hiervoor bedoelde gegevensverstrekking voor publiekrechtelijke doeleinden kunt u niet voorkomen, omdat deze verplicht is voorgeschreven.

In enkele gevallen kunnen ook anderen vragen om de over u beschikbare gegevens in de basisadministratie aan hen te verstrekken. Voor deze verstrekkingen kunt u geheimhouding van uw gegevens verzoeken. Het gaat dan om verstrekkingen aan derden. Bij de gemeente kunt u schriftelijk verzoeken om aan derden geen gegevens uit de basisadministratie te verstrekken. Hiervoor zijn speciale formulieren verkrijgbaar bij de afdeling Publiekszaken.