AutoRai

Kia Sportage beste SUV in zijn klasse

(11/17/2005)
De vakpers bevestigt nu ook de keus van het publiek: de Kia Sportage biedt een uitmuntende combinatie van comfort, gemak en prestaties voor een prima prijs.
Elk najaar vindt op de Portland International Raceway een keiharde competitie plaats tussen SUVâs, die inmiddels bekendheid heeft gekregen onder de naam: âmudfestâ. Dit accentueert de off-road criteria, maar dat is slechts één aspect van het totaal. De beoordeling omvat met name ook on-road rijprestaties zoals acceleratie en snelheid, handelbaarheid en remmen.

Beste SUV tot $ 25.000
In de klasse waarin de Sportage uitkwam, streden 22 autoâs om de hoogste eer. De titel âBest in Classâ betekent dat de nieuwe Sportage 21 concurrenten achter zich laat. De juryleden testten de Sport Utility Vehicles op het afgesloten racecircuit, waar SUVâs veilig op het uiterste van de fysieke mogelijkheden gereden worden. Bovendien maakten ritten over lokale wegen en snelwegen in de omgeving van Portland deel uit van het testprogramma. Naast de rijtechnische beoordeling keek de jury ook naar de compleetheid van de uitrusting, de veelzijdigheid van gebruiksmogelijkheden en de totale prijs-prestatieverhouding. De uiteindelijke score is dus het resultaat van een veelomvattende puntentelling.

25-koppige jury van de Northwest Automotive Press Association De vakjury bevestigt de kwaliteiten die een groot aantal consumenten in de voorafgaande maanden reeds hebben overtuigd. De jury was samengesteld uit 25 vertegenwoordigers van de autopers uit de noordwestelijke staten van Amerika, verenigd in de Northwest Automotive Press Association (NWAPA).

De Amerikaanse Kia importeur is vanzelfsprekend ingenomen met deze onderscheiding, temeer om dat het een mooie reeks awards completeert. Directeur Len Hunt meldt verheugd: âDe Sportage is een unieke combinatie van waarde, kwaliteit en veiligheid in zijn segment. En het is een goed voorbeeld van de opwindende en uitdagende karakters van de nieuwe generatie Kia producten.â Eerder dit najaar kreeg de Sportage vergelijkbare erkenning door de J.D. Power APEAL (Automotive Performance, Execution And Layout) enquête onder 115.000 eigenaars.*) De Kia Sportage werd ook geroemd in de âTop 10 Coolest Cars for Gradsâ op de populaire autosite Edmunds.com (grad = afgestudeerd). De onderscheiding van de Kia Sportage volgt ook op twee soortgelijke awards voor de Kia Sorento in 2002, kort na de introductie, en in 2004 door dezelfde vakjury.