Rick van der Ploeg voorzitter jury Academische Jaarprijs

Ddk

Rick van der Ploeg is gekozen tot voorzitter van de jury van de Academische Jaarprijs
05/06. De jury bestaat verder uit Piet Borst, Leo Halvers, Adriana Esmeijer en Rob van Hattum. De jury van de Academische Jaarprijs vertegenwoordigt daarmee de wetenschap, media, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

De Academische Jaarprijs is in september gelanceerd als de 'Battle of the Universities'. Stichting Academische Jaarprijs in samenwerking met KNAW en NWO nodigt teams van de 14 bij de VSNU aangesloten universiteiten uit om met voorstellen te komen om wetenschappelijk onderzoek voor een breed publiek aantrekkelijk te maken. De hoofdprijs bedraagt 100.000,- euro. De eerste inschrijving die afgelopen vrijdag sloot heeft maar liefst 66 inzendingen opgeleverd. NWO en de jury maken een selectie op basis van wetenschappelijke kwaliteit, originaliteit van het idee, haalbaarheid en communicatieve kracht. 1 December wordt bekend gemaakt welke 14 universitaire teams door zullen gaan voor de finale. Tot medio mei krijgen de teams de tijd hun plan uit te werken. Op de slotmanifestatie op 1 juni presenteren de teams hun plannen aan de jury en wordt de winnaar van de hoofdprijs van 100.000,- euro bekend gemaakt. De winnaar mag het geld besteden aan de realisatie van de plannen.

Op www.academischejaarprijs.nl is de 'Battle of the Universities' op de voet te volgen met onder andere de weblogs van de teams en videoverslagen van gastcolleges.