Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (17/11/05)

OOSTERHOUT NB, 17 november 2005

Autobanden lek gestoken in Rijen: Politie zoekt getuigen

RIJEN: In de nacht van woensdag 16 november op donderdag 17 november zijn er in de bebouwde kom van Rijen diverse autobanden lek gestoken. De politie heeft inmiddels vastgesteld dat van minimaal 32 autos een of meerdere banden vernield zijn.
Uit gesprekken met gedupeerden en buurtbewoners maken de agenten op dat de vernielzucht tussen 01.00 uur en 05.00 uur heeft plaats gevonden. Uiteraard is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk meer informatie kunnen geven. De straten waarin de daders toesloegen zijn Bongelakker, Schoorveken, Dundelbroek, Marga Klompelaan, Mary Zeldenrustlaan en de Laagstraat. De politie roept alle gedupeerden op om aangifte te doen. Gedupeerden kunnen bellen met de politie Gilze-Rijen, bereikbaar via 0900 8844 (lokaal tarief), om te bekijken welke manier van aangifte doen het meest geschikt is.

Alle aangiftemogelijkheden op een rijtje:

- Digitaal via www.politiemwb.nl.

- Telefonisch. Via 0900 88 44 is het mogelijk om een afspraak te maken. Een politiemedewerker belt dan binnen drie werkdagen op het afgesproken tijdstip terug om de aangifte op te nemen.
- Persoonlijk op het politiebureau. Om wachttijden te voorkomen bij voorkeur na telefonische afspraak via 0900 88 44 of vrije inloop op werkdagen van 09.00 17.00 uur.

Politie houdt dief aan

WAALWIJK / TILBURG: Surveillerende politiemensen hebben donderdag 17 november rond 11.50 uur op de Midden-Brabantweg in Tilburg een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht op donderdag 8 september een fles drinken te hebben gestolen bij een benzinestation aan de Professor Kamerlingh Onnesweg in Waalwijk. Politiemensen herkenden de hen bekende dader op videobeelden van het benzinestation. Het Openbaar Ministerie gaf daarop toestemming voor aanhouding buiten heterdaad. De verdachte is inmiddels verhoord en heeft de diefstal bekend. Hij heeft een AU-dagvaarding gekregen waarop staat wanneer hij voor de rechter moet verschijnen. Vervolgens is hij de cel ingegaan omdat hij nog 19 dagen gevangenisstraf tegoed had na het niet betalen van openstaande boetes.

Verwarde man aangehouden na vernieling ruit

DONGEN: De politie heeft woensdag 16 november omstreeks 10.30 uur op de Konijnendonk een 34-jarige man uit Dongen aangehouden. De verwarde man had woensdagochtend rond 08.15 uur de ruit van een woning aan de Konijnendonk vernield. De bewoner van deze woning deed hiervan aangifte. Ook had de verdachte op straat kinderen uitgescholden. Omdat de man nogal in de war was, heeft de politie de crisisdienst van de GGD ingeschakeld om de man te laten beoordelen. Medewerkers van de GGD besloten vervolgens dat de man gedwongen moest worden opgenomen en hebben zich over hem ontfermd.

Vrouw gewond na eenzijdig ongeval

KAATSHEUVEL: Een 43-jarige vrouw uit Tilburg is donderdag 17 november met nekklachten naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. De vrouw reed omstreeks 08.15 uur over de Midden-Brabantweg in de richting van Waalwijk, toen zij plotseling moest remmen. Ze had te laat door dat er autos stilstonden voor een verkeerslicht, probeerde deze autos nog te ontwijken en belandde uiteindelijk met haar auto in een droge sloot. Ambulancepersoneel heeft de vrouw uit de auto gehaald.

Inbraak in supermarkt

WIJK EN AALBURG: In de nacht van woensdag 16 november op donderdag 17 november is ingebroken in een supermarkt aan De Galerij. Rond 03.40 uur trad het inbraakalarm in werking, waarna de politie in negen minuten ter plaatse was. Op dat moment waren de daders al weer verdwenen. Ze kwamen het winkelpand binnen door een ruit van de toegangsdeur te vernielen en gingen er vandoor met sigaretten en shag. De politie droeg zorg voor de afdichting van het pand en nam een aangifte op.

Zadels gestolen

KAATSHEUVEL: Donderdag 17 november bleek rond 07.30 uur dat er was ingebroken in een paardenpension aan de Baan. De deur van de zadelkamer bleek te zijn opengebroken, waarna er diverse zadels werden buitgemaakt. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt inbraken

SLEEUWIJK: In de loop van woensdagavond 16 november vond een inbraak plaats in een woning in de Jacob de Wittstraat. De dader was de woning binnengekomen via een badkamerraam, waarna hij de hele woning doorzocht. Bij deze inbraak zijn enkele sieraden buitgemaakt. De gedupeerden moeten nog een inventarisatie maken van wat er verder is ontvreemd. De politie stelde meteen een buurtonderzoek in, waarbij bleek dat het inbraakalarm van de bewuste woning rond 19.25 uur was afgegaan. Omwonenden gingen er van uit dat het voor de zoveelste keer om een loos alarm ging en ondernamen om die reden geen actie.

LAGE ZWALUWE: Een portemonnee, een portefeuille en persoonlijke documenten werden gestolen tijdens een woninginbraak aan de Morgenstond. Dat gebeurde vermoedelijk op donderdag 17 november rond 02.00 uur. Op dat moment trad het alarm in werking. De bewoner zag bij inspectie van zijn woning geen bijzonderheden en ging terug naar bed. De volgende ochtend bleek dat er toch via de achterdeur was ingebroken. De politie nam een aangifte op en stelde een buurtonderzoek in.

Nog 10 dagen tegoed

WERKENDAM: Politieagenten arresteerden woensdag 16 november een 23-jarige man uit Werkendam. De man werd gezocht vanwege een openstaand vonnis van de rechter. De man werd opgepakt en ingesloten. Hij mag 10 dagen gevangenisstraf uit zitten. Hij is na zijn aanhouding overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Auteur: Leonie van Ooijen