Gemeente Borger-Odoorn


17-11-2005
oproep lokale kunst- en cultuurondernemers

Elk jaar komen leerlingen van basisscholen in Borger-Odoorn in contact met professionele podiumkunsten.
Deze activiteiten zijn onderdeel van een Podiumplan dat de gemeente subsidieert. In 2006 wordt het Podiumplan uitgebreid met een Cultuurmenu waarin activiteiten van lokale kunstenaars en kunstinstellingen staan.

Het is de bedoeling in het schooljaar 2006 in de Cultuurmap een eerste activiteitenaanbod aan de scholen te presenteren. Wij nodigen alle instellingen, verenigingen en personen op het gebied van kunst- en cultuur in de gemeente Borger-Odoorn uit om bestaande, of nog te ontwikkelen activiteiten aan te melden. De activiteiten moeten geschikt zijn voor kinderen tussen 4 t/m 12 jaar en vinden plaats onder schooltijd.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan: iemand die in de streektaal een oud Drents verhaal komt voorlezen of een restaurateur van oude orgels die samen met de plaatselijke organist leerlingen iets vertelt over het kerkorgel etc. Via het Cultuurmenu krijgt u er als lokale kunstenaar of instelling een mogelijkheid bij u uw product of instelling onder de aandacht te brengen.

U kunt zich aanmelden via een aanmeldingformulier dat u kunt aanvragen bij Kunst & Cultuur Drenthe, t.a.v. Ellen van Roosmalen, accounthouder gemeente Borger-Odoorn, Tel : 0592 - 339825 of per e-mail: ellen@kcdr.nl