Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 17 november

BERGEN OP ZOOM, 17 november 2005

Politie onderzoekt woninginbraak

STEENBERGEN: Tussen woensdagavond 16 november en 17 november even na middernacht is er ingebroken in een woning aan het Solmsbolwerk. Onbekenden braken een deur aan de achterzijde van de woning open. Uit de woning is een kluis ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Man raakt gewond bij verkeersongeval

DINTELOORD: De politie kreeg op woensdagmiddag 16 november melding van een verkeersongeval op de Noordlangeweg. Een 55-jarige inwoner van Lepelstraat reed met zijn auto over de A29, komende uit de richting Willemstad. Voor hem reed een vrachtwagen bestuurd door een 62-jarige man uit Berlicum. De vrachtwagen remde voor een rood stoplicht. De man uit Lepelstraat kon niet op tijd remmen en er ontstond een aanrijding. De bestuurder van de personenauto hield aan de aanrijding nekletsel over. Hij is per ambulance naar het Lievensberg ziekenhuis overgebracht.

Politie houdt mannen aan voor drugsbezit

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie hield op woensdagmiddag 16 november een 25-jarige man uit Kapellen (Be) aan. De politie controleerde de man tijdens een routinecontrole in een coffeeshop op de Molstraat. Hij had 8 gram hennep en 4 gram hasj in zijn bezit. De politie nam de drugs in beslag en heeft de verdachte na verhoor met een bekeuring heengezonden. De politie hield woensdag controles in meerdere coffeeshops. Hierbij zijn behalve het bovenstaande feit geen overtredingen geconstateerd.
Op woensdagavond is er op een parkeerplaats aan de Antwerpsestraatweg een 30-jarige man uit Brasschaat aangehouden nadat het Couragteam van de politie hem controleerde. Hij bleek in het bezit van 8 gram hennep. De politie nam de drugs in beslag en heeft de man na verhoor in vrijheid gesteld met een bekeuring. De man bleek de drugs te hebben gekocht in een pand aan de Auvergnestraat. De politie doorzocht vervolgens het genoemde pand. Hier zijn drie mannen aangehouden. Het gaat om een 31-jarige, een 22-jarige en een 29-jarige man uit Bergen op Zoom. Er is 15 gram ketamine en 74 gram hasj in beslag genomen. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen de drie op.

Winkelpersoneel houdt winkeldief aan

BERGEN OP ZOOM: Personeel van een winkel aan de Sint Josephstraat hield op woensdag 16 november een 14-jarige jongen uit Bergen op Zoom aan in verband met diefstal. De jongen had snoep gestolen met een totale waarde van 1,15. De politie nam de jongen mee naar het politiebureau en stelde hem na verhoor in vrijheid. Over de straf die de jongen krijgt zal later een beslissing genomen worden.

Politie neemt aangifte op van autodiefstal

BERGEN OP ZOOM: Tussen 16 november 16.00 uur en 19.30 uur is er vanaf een parkeerplaats aan de Joulehof een auto gestolen. Het gaat om een grijze Volkswagen Jetta met kenteken 25-RZ-XT. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie pakt jeugdoverlast Bergse Plaat aan

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in totaal vier minderjarigen aangehouden in verband met onder andere vandalisme. Na meldingen van buurtbewoners van de Bergse Plaat bij de wijkagent en de wijkmanager in verband met jeugdoverlast stelde de politie een onderzoek in. Het gaat om onder andere het gooien van eieren tegen woningen, het stichten van brandjes, vandalisme en fietsendiefstal.
Wijkagent Harry Louwers was al enige tijd bezig met een onderzoek, waarbij hij de verdachten koppelde aan de overlast in de wijk. Nadat onderzoek wees op de vier verdachten werden zij, in overleg met de Officier van Justitie, aangehouden. Twee van de verdachten zijn aangehouden op woensdag 9 november. Ze werden in verzekering gesteld en verhoord. Na uitgebreid verhoor zijn ze in vrijheid gesteld. De andere twee verdachten zijn op maandag 9 november aangehouden, in verzekering gesteld en verhoord. Na voorgeleiding aan de rechter-commissaris zijn de verdachten op vrije voeten gesteld in afwachting van verder onderzoek. De politie hoorde nog drie jongeren als verdachten en er zullen nog verhoren volgen. De verdachten zijn allen 14 en 15 jaar en woonachtig op de Bergse Plaat.
De wijkagent deed het onderzoek in samenwerking met twee agenten van team Bergen op Zoom-Zuid. Tot op heden worden de vier verdacht van 20 fietsdiefstallen; vernieling van een fiets, een bromfiets, ruiten van een school en een busje. Ook gooide men ongeveer 10 keer eieren, vla en pap tegen woningen. Verder zijn een inbraak in een garage, een brandstichting en het gooien van een molotov-coctail in verband gebracht met de verdachten.
De wijkagent hoopt hiermee weer wat rust te hebben gebracht in de wijk; hij doet echter een beroep op de bewoners om vooral door te gaan met het melden van overlast, zodat de politie overzicht kan houden. De wijkagent stelt dat de buurtbewoners in samenwerking met de gemeente, politie en jeugd-en jongerenwerk kunnen investeren in het snel groeiende aantal jongeren in de wijk. Mevrouw M. Mens, die namens de gemeente als wijkmanager optreedt, onderschrijft deze stelling.

Politie onderzoekt incident op parkeerplaats

BOSSCHENHOOFD: De politie kreeg op donderdag 17 november omstreeks 12.45 uur melding van een overval op een parkeerplaats aan de Pastoor van Breugelstraat. Getuigen zagen een auto met drie mannen het parkeerterrein op rijden. Twee van hen stapten uit en liepen naar een geparkeerd busje. In dit voertuig zaten twee mannen. Onder bedreiging van vuurwapens moesten de twee inzittenden van het busje uitstappen. Ze liepen vrijwel direct weg in onbekende richting. De drie mannen uit de andere auto gingen er met de auto en het busje vandoor. De politie zocht in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee de omgeving af en trof het busje even verderop op de Rucphensestraat aan. Van zowel daders als slachtoffers ontbreekt ieder spoor. De politie heeft op de parkeerplaats een sporenonderzoek ingesteld en heeft getuigen gehoord. Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om een auto die op 9 november is gestolen is Assen. Het busje is gehuurd in Amsterdam. Dit voertuig wordt onderzocht door de politie. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844

Meisje (15) mishandeld

OUDENBOSCH: Op donderdag 17 november reed een 15-jarig meisje uit Standaardbuiten over de Professor van Ginnekenstraat, toen ze een groep van 6 jongens zag staan. De jongens riepen beledigingen naar het meisje. Toen ze hierop reageerde duwde de onbekenden haar van haar fiets en mishandelden haar door middel van schoppen en slaan. Het slachtoffer hield hieraan licht letsel over. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling en onderzoekt de zaak.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Roselaar hield op donderdag 17 november een 23-jarige man uit Roosendaal aan voor winkeldiefstal. De man had uit het rek van de winkel drie flessen parfum met een totale waarde van meer dan 200,- weggenomen. De politie nam de man mee naar het politiebureau voor verhoor. Hij ontkende de diefstal. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Man raakt gewond bij aanrijding

ROOSENDAAL: Op donderdag 17 november omstreeks 08.50 uur gebeurde er een verkeersongeval aan de Gastelseweg. Een 59-jarige automobilist uit Roosendaal reed over de Gastelseweg, komende uit de richting van de Spoorstraat. Hij kon niet op tijd remmen voor een 36-jarige automobiliste uit Roosendaal die voor hem reed en er ontstond een aanrijding. De bijrijder van de vrouw raakte bij het ongeval gewond. De 30-jarige man uit Roosendaal is met rug- en nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Politie onderzoekt woninginbraak

ROOSENDAAL: Op woensdag 16 november omstreeks 23.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Diamantdijk. Onbekenden forceerden aan de zijkant van de woning een raam en doorzochten de woonkamer. Op dat moment trad het alarm in werking en gingen de inbrekers er vandoor. De politie stelt een sporenonderzoek in en neemt aangifte op van de bewoners van het pand. Of er iets ontvreemd is is nog niet bekend.

Auteur: Inge Rijgersberg