Ingezonden persbericht


Den Haag, 17 november 2005

Vragen van het lid Heemskerk(PvdA) aan ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de kosten van de website Kiesbeter.nl


1.
Is het juist dat de kosten voor de website www.kiesbeter.nl inmiddels ruim 16 miljoen euro bedragen? 1) Zo ja, kunt u precies aangeven waaruit deze kosten bestaan? Zo nee, kunt u precies aangeven wat dan wel de kosten van www.kiesbeter.nl zijn en waaruit deze zijn opgebouwd?


2.
Kunt u precies aangeven welke organisatie of welk bedrijf de website www.kiesbeter.nl heeft gemaakt en wat de in rekening gebrachte kosten voor het bouwen van deze website zijn?


3.
Bent u op de hoogte van het feit dat de websites www.zorgkiezer.nl en www.independer.nl voor enkele honderdduizenden euro's zijn gemaakt en dus veel goedkoper zijn dan www.kiesbeter.nl en bovendien veel meer informatie bevatten? 1) Zo ja, hoe kunt u het grote prijsverschil tussen deze alternatieve websites uit het bedrijfsleven en www.kiesbeter.nl verklaren?


4.
Bent u op de hoogte van het feit dat op www.kiesbeter.nl nog geen informatie over de zorgverzekeringspremies te vinden is terwijl de premies van vrijwel alle zorgverzekeraars reeds bekend zijn? Zo ja, waarom is deze informatie nog niet beschikbaar op www.kiesbeter.nl?


5.
Bent u van mening dat de burgers door de onvolledige en gedateerde informatie op www.kiesbeter.nl geen gedegen keuze voor een zorgverzekeraar kunnen maken? Zo ja, wat gaat u hieraan doen? Zo nee, waarom niet?


6.
Welke informatie moeten burgers volgens u minimaal kunnen vinden op www.kiesbeter.nl? Op welke informatie van zorginstellingen en van zorgverzekeraars hebben de burgers recht volgens u? Ofwel, welke publieke informatieverplichtingen hebben zorginstellingen en zorgverzekeraars?


7.
Bent u van mening dat het voor de keuze mogelijkheden van de burgers essentieel is dat er op www.kiesbeter.nl een overzicht komt van welke ziekenhuizen met welke zorgverzekeraars een contract hebben, zodat de burgers zich bij hun keuze voor een polis beter kunnen informeren?


8.
Welke concrete stappen gaat u ondernemen om de informatie op www.kiesbeter.nl te actualiseren?


1) Metro 17 november 2005


---

Met vriendelijke groet,

Chantal Linnemann
Secretaresse Voorlichting

Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid
Plein 2
K 109
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
Tel: 070 318 2694
Fax: 070 318 2800
c.linnemann@tweedekamer.nl

Disclaimer

Indien u de link niet kunt openen, neemt u dan contact op met telefoonnummer 070-3182211. Meer informatie vindt u op de website www.tweedekamer.nl If you are unable to access the link, please dial +31 70 3182211. Additional information is available on the website www.tweedekamer.nl and www.houseofrepresentatives.nl