Politie Midden- en West Brabant

Persberichten donderdag 17 november 2005

BREDA, 17 november 2005

Automobilist (33) overleden na verkeersongeval Moerdijk

MOERDIJK: Een 33-jarige inwoner van Zevenbergen is woensdagnacht om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Moerdijk. De auto van de man werd rond 03.00 uur zwaar beschadigd aangetroffen tegen een boom langs de Koekoekendijk door een andere automobilist die vervolgens de politie waarschuwde.

Het slachtoffer is door de brandweer uit het wrak bevrijd en met ernstig hoofdletsel overgebracht naar Amphia Molengracht in Breda. Enkele uren later overleed hij in dat ziekenhuis aan zijn verwondingen. De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht.

Vrachtwagenchauffeur bekneld na kantelen vrachtwagen in Willemstad

WILLEMSTAD: Een 33-jarige man uit Westelbeers is donderdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrachtwagenchauffeur reed kort na 10.30 uur over de Malthaweg toen zijn vrachtwagen kantelde in een bocht. De man raakte bekneld waarna de brandweer hem heeft bevrijd uit zijn cabine. Hij is met beenletsel naar het Sint
Franciscusziekenhuis in Roosendaal vervoerd. Een traumahelikopter was ter plaatste ter assistentie.

Bejaarde vrouw aangereden op voetgangersoversteekplaats

BREDA: Een 81-jarige Bredase vrouw is woensdagavond op de Heerbaan aangereden door een auto. De bejaarde vrouw is met heupletsel opgenomen in het Amphia Langendijk. De Bredase stak rond 18.15 uur over bij een voetgangersoversteekplaats, maar werd daarbij niet gezien door de bestuurder van de auto, een 36-jarige man uit Hoorn. Een botsing bleek niet te vermijden.

Politie zoekt automobilist na doorrijden bij ongeval fietsster

BREDA: De politie is op zoek naar een nog onbekende automobilist die woensdagnacht een aanrijding met een 36-jarige jarige fietsster heeft veroorzaakt. De Bredase reed rond 05.30 uur op haar fiets over de Lage Kant en wilde de Hooghout oprijden. Van links kwam een automobilist die rechtsaf de Lage Kant wilde inrijden, maar de bocht te ruim nam en de fietsster vervolgens aanreed. De vrouw hield aan haar val letsel aan haar gezicht en elleboog over. De automobilist koos het hazenpad; naar zijn identiteit wordt nog een onderzoek gedaan.

Twee mannen met hennep aangehouden

BREDA: Twee Bredanaren (28 en 23 jaar) zijn woensdagmiddag rond het middaguur aangehouden na een verkeerscontrole op de Vredenburchsingel. In hun auto werden twee zakjes met 55 gram henneptoppen aangetroffen. Met de huissleutels van de oudste Bredanaar hebben agenten vervolgens nog de woning van de man aan de Fagelstraat doorzocht. Op een slaapkamer werd een plastic zak met circa 630 gram gedroogde hennep aangetroffen. Beide mannen zijn in de loop van de woensdag weer op vrije voeten gesteld.

Politie houdt derde verdachte in mishandeling Crogtdijk aan

BREDA: De politie heeft donderdagochtend een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden in verband met de mishandeling van een 21-jarige stadgenoot vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag. Kort na de urenlange mishandeling werden al twee jongens van 17 en 18 jaar uit Breda aangehouden op de Crogtdijk; zij zijn begin deze week vrijgelaten. Deze derde verdachte meldde zich donderdag op het politiebureau voor het afleggen van een verklaring en werd direct aangehouden. Hij ontkent de mishandeling en zegt alleen met het slachtoffer en de jongste van de tweede eerder aangehouden verdachten te zijn meegelopen. De politie doet een diepgravend onderzoek naar de verklaringen van alle betrokkenen.

Twee jongens aangehouden na diefstal mobieltje in school Breda

BREDA: Op een school aan de Rijnesteinstraat in Breda zijn donderdagochtend twee leerlingen aangehouden in verband met de diefstal van een mobiele telefoon van een medescholiere. Het gaat om een 17-jarige inwoner van Rijen en een 15-jarige jongen uit Breda. De politie kwam ter plaatse na een melding van een docent van de school die de jongens op zijn kamer had zitten. Het tweetal, dat in verzekering is gesteld, verklaarde de telefoon voor de lol afgepakt te hebben.

Auteur: Andre van den Hul