Gemeente Breda

Eerste stap naar doorgaande leerlijn cultuureducatie

Het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft vandaag toestemming gegeven om het actieplan CKV-overleg uit te voeren.

In dit plan wordt de basis gelegd voor de doorgaande leerlijn cultuureducatie binnen het voortgezet onderwijs. De uitvoering van het actieplan CKV-overleg is in handen van de bibliotheek Breda.

Binnen het huidige programma komen kinderen op de basisschool in aanraking met cultuureducatie via De Ontdekking'. In de bovenbouw van het voortgezet onderwijs komt cultuureducatie aan bod in het CKV-onderwijs. De onderbouw van het voortgezet onderwijs biedt tot op heden geen cultuureducatief programma, waardoor de cultuureducatieve lijn een gat van een aantal jaren vertoont. Door de invoering van het actieplan CKV-overleg wordt dit gat gedicht en is tijdens de gehele schoolloopbaan sprake van een continue leerlijn op het gebied van cultuureducatie.

Aan het actieplan wordt door de bibliotheek Breda invulling gegeven. In grote lijnen richt het zich op het opzetten van een website met daarop het actuele aanbod van de culturele instellingen dat geschikt is voor het middelbaar onderwijs; het stimuleren van de samenhang en effectiviteit door het beschikbaar stellen van formatie en het aanvullen van de middelen van de school voor culturele activiteiten. Voor deze punten is een totaalbedrag beschikbaar van 37.500,- per schooljaar, hetgeen gedekt wordt uit de begroting van de vakdirectie cultuur.

Breda, 17 november 2005