Gemeente Breda

College wijst vier extra thema-koopzondagen aan

Burgemeester en wethouders hebben, op verzoek van de ondernemers, besloten naast de twaalf jaarlijkse koopzondagen nog eens vier thema-koopzondagen aan te wijzen.

Verordening Winkeltijden Breda 1997
Op grond van de Verordening Winkeltijden Breda 1997 stellen burgemeester en wethouders de data vast waarop winkels op zondagen geopend mogen zijn. In de gemeente Breda zijn dat jaarlijks twaalf koopzondagen die per wijk worden vastgesteld.

Daarnaast kunnen burgemeester en wethouders per wijk en/of buurtwinkelcentrum voor maximaal vier zondagen ontheffing verlenen om op zondagen de winkels open te stellen voor publiek. Dit betreft de zogenoemde aanvullende thema-koopzondagen. Een dergelijke koopzondag moet een bepaald thema hebben zoals bijvoorbeeld Voorjaar, Sinterklaas of Woonmaand Oktober.

De tijden van zondagopenstelling voor winkels worden door ondernemers binnen de wettelijke kaders zelf zoveel mogelijk collectief afgesproken. In de praktijk blijkt dat alle winkels die meedoen aan de koopzondagen in ieder geval geopend zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Koopzondagen 2006
Een lijst met de koopzondagen en eventuele aanvullende thema-koopzondagen voor 2006 wordt in het Stadsblad gepubliceerd.

Breda, 17 november 2005