Savantis


Gouden Savantis speld voor Ben Benner
17 november 2005

Docent Ben Benner heeft ter gelegenheid van zijn afscheid van het ROC van Amsterdam op 17 november 2005 tijdens een bijeenkomst in de Petruskerk in Amsterdam de gouden Savantis-speld gekregen. De heer Benner ontving deze speld uit handen van NOA-voorzitter Jan van de Kant voor zijn grote verdiensten voor de opleidingen in de sector Afbouw.

De heer Van de Kant memoreerde in zijn toespraak dat de heer Benner deze speld niet krijgt vanwege zijn overwinnen tijdens het wereldkampioenschap stukadoren in 1966.

Veel belangrijker is geweest dat de heer Benner zich altijd voor de volle honderd procent heeft ingezet voor het opleiden van leerlingen tot vakvaardige stukadoors. Hij was naast docent, ook coach en instructeur van verscheidene leerlingen die later aan beroepenwedstrijden deelnamen. Hij was actief lid van examencommissies. Hij was in zijn vrije tijd ook nog docent aan de opleiding restauratiestukadoor. Maar vooral was hij altijd enorm betrokken bij zijn leerlingen.

Voor deze bijdragen heeft het bestuur van Savantis gemeend Ben Benner de gouden Savantis speld met bijbehorende oorkonde toe te moeten kennen.