Gemeente Weert

28 oktober 2005

INFO-AVOND OVER HERINRICHTING KERKPLEIN STRAMPROY

Er zijn ontwikkelingen te melden rond de herinrichting van het plangebied Kerkplein Stramproy. Zo heeft het college van burgemeester en wethouders een voorkeur uitgesproken voor een projectontwikkelaar die de herinrichting en de gebouwelijke invulling van dit plangebied ter hand gaat nemen. Speciaal voor de gemeenschap van Stramproy vindt over het stedenbouwkundig ontwerp voor dit plangebied op donderdag 17 november een informatie-avond plaats.

De keuze van het college is gevallen op Van der Looy Projektmanagement uit Weert. Die voorkeur werd uitgesproken na raadpleging van de selectiecommissie en de klankbordgroep die betrokken is bij de ontwikkeling van de plannen voor het plein. Ook de raadscommissie Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Stadsontwikkeling, Grondzaken en Milieu is op 27 oktober jl. geïnformeerd.

De informatie-avond voor het publiek vindt plaats in De Zaal (Mariastraat) in Stramproy en begint om 19.30 uur. Wethouder René Verheggen (ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, stadsontwikkeling, grondzaken en milieu) zit de bijeenkomst voor. Projectontwikkelaar Van der Looy Projektmanagement zal zijn plan voor het plein toelichten. Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

2005.175 JN


---- --