Ingezonden persbericht


KIK-Innovatiefestival in 2030

Alkmaar - De Kennis en Innovatiekring (KIK) organiseert op 17 november een grootschalig regionaal Innovatiefestival. Bezoekers komen terecht in het jaar 2030.

Het festival staat in het teken van de toekomst en elkaar ontmoeten. In 2030 hebben technologische ontwikkelingen een enorme vlucht genomen. De wereld draait door en kent ook dan nog legio problemen. Om deze problemen het hoofd te bieden organiseert KIK een Innovatiefestival voor de regio Noordwest Holland.

Naast legio symposia, lezingen, bijeenkomsten, projecten etc, organiseert KIK jaarlijks het Innovatiefestival en brengt ondernemers, beleidsmakers, onderwijs en overheid, kennisdragers en kennisvragers, vraag en aanbod bij elkaar.

Tijdens het evenement worden bezoekers flink heen en weer geschud. Enerzijds zullen bezoekers misschien schrikken of verbaasd zijn. Dat moet ook. We willen toch met elkaar vooruit. Dan niet langer verstoppertje spelen, maar de realiteit onder ogen zien.

Anderzijds kunnen bezoekers vele kanten uit tijdens het evenement en door collega ondernemers worden geïnformeerd, op scherp worden gezet of geüpdate.

Wat KIK er mee willen bereiken is actie en inzicht om aan te pakken, te innoveren, relaties te bouwen en te onderhouden. "Niemand zegt dat het eenvoudig is, maar niet proberen is stuitender".

Op het festival wordt een avondvullend programma aangeboden. Zo krijgen bezoekers de gelegenheid om een individueel gesprek aan te gaan met prominenten uit de regio. Een visionair spreekt de bezoekers toe. Er is een actief matchmakingprogramma in samenwerking met Syntens. Er worden voorbeelden van innovaties uit de regio gepresenteerd. De aftrap vindt plaats van de seminarreeks innovatiespiraal . Bezoekers krijgen de kans om het innovatiegehalte van hun organisatie te meten. Uiteraard wordt ook gezorgd voor een culinaire versnapering. In stijl wordt de avond afgesloten.

Voor KIK is het één van de manieren om haar doelstellingen te realiseren. Bij KIK gaat het om het vergroten van de innovatieve slagkracht van en rond ondernemers en het slaan van bruggen tussen de drie O s; Ondernemers, Onderwijs en Overheid.

/////einde persbericht\\\\\\

Noot voor de pers:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karien van den Braber, projectmanager, Kennis en Innovatie Kring NWH, mob: 06-23028466, @: info@kik-nwh.nl, www.kik-nwh.nl