Ingezonden persbericht


Persbericht

11 november 2005

'Zorgplicht' kernthema tijdens beurs voor beleggingsprofessionals

Blijkens een recent onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zorgen banken niet goed voor beleggers. Eén van de voornaamste conclusies is dat banken vaak risicovolle producten, zoals reverse convertibles, verkopen aan klanten die eigenlijk een voorzichtiger koers willen varen. Over andere producten, zoals effectenhypotheken, worden klanten blijkens het AFM-onderzoek onjuist (vaak te rooskleurig) of onvolledig geïnformeerd.

Op 17 en 18 november zullen over dit onderwerp, de zorgplicht, twee paneldiscussies worden gehouden met vooraanstaande deskundigen uit de financiële wereld.

Op 17 november luidt de stelling 'De zorgplicht is een zegen voor de beleggingsfondsenbranche'. Paul Koster van de AFM is - niet toevallig - één van de deelnemers aan deze paneldiscussie, die zal worden geleid door BNR-journalist Jeroen Smit. De overige deelnemers zijn W. van Someren Gréve (Robeco), P. Bos (Bos Vermogensbeheer) en A. Soederhuizen (ABN AMRO).

Een dag later gaan Theo Kraan (Van Lanschot), Pieter Wind (ING), San Lie (ABN AMRO) en Bert Mets (Delta Lloyd) onder leiding van Paul van Engen in op het netelige adviseursdilemma 'De klant is koning, maar hoe zit het met mijn targets?' Juist ook het feit dat een aanzienlijk deel van het jaarsalaris van beleggingsadviseurs wordt gevormd door bonussen, werd in de AFM-bevindingen een 'spanningsveld' genoemd.

Beide paneldiscussies vinden plaats in het kader van FONDS'2005, het jaarlijkse evenement voor beleggingsprofessionals dat medio november in de Amsterdamse Beurs van Berlage zal worden gehouden. Via www.fondsnederland.nl kunnen beleggingsadviseurs zich kosteloos voor het bijwonen van bijeenkomst en paneldiscussies inschrijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Paul van Engen, 06 20 611 953, paul.v.engen@fondsnederland.nl Patrick de Leede, telefoon 06 21 54 6995, patrick.de.leede@fondsnederland.nl