Gemeente Bronckhorst
---


Informatieavond nieuw bestemmingsplan 'Buitengebied Hengelo/Vorden' op 17 november a.s.

Al in 2001 hebben de voorontwerpbestemmingsplannen voor de buitengebieden van de voormalige gemeenten Vorden en Hengelo in het kader van inspraak ter inzage gelegen. Dit heeft destijds een stroom aan reacties opgeleverd. De periode daarna is vooral gebruikt voor overleg met vertegenwoordigers van rijk en provincie. Aanvankelijk waren deze instanties van oordeel dat de plannen veel te ruim waren opgezet, teveel mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen gaven en er te weinig aandacht was voor de bescherming van waardevolle bos- en natuurgebieden. Dit heeft geleid tot de nodige aanpassingen. Ook het Reconstructieplan Achterhoek en Liemers en het nieuwe Streekplan Gelderland 2005 hebben hun invloed gehad op de inhoud van de plannen. Na de gemeentelijke herindeling zijn beide voorontwerpbestemmingsplannen samengevoegd tot één plan. Inmiddels is het zover dat het ontwerpbestemmingsplan 'Buitengebied Hengelo/Vorden' ter inzage gelegd kan worden. Voorafgaande aan de terinzagelegging is er op 17 november a.s. een informatieavond bij Partycentrum Langeler, Spalstraat 5 in Hengelo Gld. De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Belangstellenden zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Hoe is het bestemmingsplan in te zien?
Om geïnteresseerden vooraf alvast inzicht te geven in de ontwerpplannen, zijn een korte toelichting, kaartmateriaal en een overzicht van de maten en mogelijkheden in het ontwerpbestemmingsplan buitengebied, gebied Vorden en Hengelo Gld., vanaf vandaag op de website van de gemeente geplaatst. In het overzicht zijn voor de thema's landbouw, wonen, functiewijziging, recreatie en niet-agrarische bedrijvigheid de belangrijkste mogelijkheden binnen de belangrijkste (gebieds)bestemmingen 'agrarisch gebied met natuur- en landschapswaarden', 'agrarisch gebied met hoge natuur- en landschapswaarden' en 'bos en natuurterrein' op een rijtje gezet. De lijst is niet volledig. Wie exact wil weten wat mag, moet alle kaarten en de gehele tekst van het bestemmingsplan raadplegen. Dit ligt ter inzage vanaf 21 november a.s. bij de afdeling Ruimtelijke en economische ontwikkeling in het gemeentekantoor.

Het uittreksel uit de ontwerpplannen, kaartmateriaal en de procedurebeschrijving zijn te vinden op de website www.bronckhorst.nl onder: infobalie/plannen en projecten/bp buitengebied bronckhorst.
---
Hengelo Gld., 14 november 2005

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Marja Nengerman, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 68.


---- --