Gemeente Heerlen

Momenteel vindt er op het terrein van de toekomstige muziekzaal de Nor, Pancratiusstraat 30, Heerlen een archeologische opgraving plaats.

Deze week verwacht de archeoloog een plek bloot te hebben gelegd die interessant genoeg is om uitleg over te geven. Daarom nodigen wij u uit voor een toelichting op de plek (de site) zelf op donderdag 17 november a.s. om 12.30 uur. Archeoloog Hilde van Neste of Cyriel Verbeek geven dan een korte rondleiding ter plekke en lichten hun bevindingen toe; ook kunnen zij vragen die betrekking hebben op de opgraving zelf beantwoorden.

Bijgaand treft u ter info de uitnodigingsbrief aan die is bezorgd bij de bewoners van de Lisone en Magnolia.

Met vriendelijke groet,

GEMEENTE HEERLEN
Concernstaf Communicatie
Hanny Bladt
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

aan de bewoners van
de Lisone en Magnolia

HEERLEN


-- 15.41/4543 -

Welzijn, Werkgelegenheid en Sociale Zaken (045) 560 45 43

uitleg archeologische opgraving bij de Nor 14 november 2005

Geachte heer, mevrouw,

Zoals u als direct omwonende kunt zien vindt momenteel een archeologische opgraving plaats op het terrein van de toekomstige muziekzaal de Nor. Firma Bilan uit Tilburg verricht deze opgraving in opdracht van gemeente en provincie.

In de klankbordgroep van 2 november jl. hebben we besproken dat het wellicht interessant zou zijn om wat uitleg te krijgen over de werkzaamheden: waarom wordt hier gegraven, wat betekenen die donkere plekken in de grond nu eigenlijk en wat treffen de archeologen zoal aan aan materialen/resten en uit welke tijd stammen die?

Komende week verwacht de archeoloog een plek bloot te hebben gelegd die interessant genoeg is om uitleg bij te geven. Daarom nodigen wij u uit, indien u hierin bent geĂŻnteresseerd voor een toelichting op de plek (de site) zelf en wel op

DONDERDAG 17 NOVEMBER OM 12.30 UUR.

Archeoloog Hilde van Neste of Cyriel Verbeek geven dan een korte rondleiding ter plekke en lichten hun bevindingen toe, ook kunnen zij vragen die betrekking hebben op de opgraving zelf, beantwoorden.

Verzamelen aan de hoofdingang van de Nor (Pancratiusstraat 30) tussen 12.15 en 12.30 uur, rondleiding van 12.30 uur tot ongeveer 13.15 uur, daarna gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Einde rond 13.30 uur.

Ik hoop u te mogen begroeten.

Hoogachtend,

Leo Peters, interne projectleider muziekzaal de Nor.