Ingezonden persbericht


Persbericht

Stichting Het 20ste- eeuwse Lied presenteert in samenwerking met Stichting KAMermuziek Amsterdam:

75 jaar Stephen Sondheim

Donderdag 17 november 2005 20.15 uur Felix Meritis, Amsterdam

Zaterdag 19 november 2005 20.15 uur De Oosterpoort, Groningen Monique Scholte, mezzosopraan
Terence Mierau, tenor
Reinild Mees, piano
Marcel Worms, piano
René Bogaard, tekst

Brent Krysa, regie

Stephen Sondheim, de componist van talloze onsterfelijke musicals als Follies en Sweeny Todd en tekstschrijver van o.a. Leonard Bernstein's West Side Story en Candide, wordt 75 jaar. Vanaf zijn tiende was hij bevriend met Oscar Hammerstein en was hij al aan het componeren en tekst schrijven voor musicals, die tot vandaag de dag triomfen vieren op Broadway en off-Broadway. De intieme sfeer van zijn songs wordt neergezet in een enscenering van de Canadese regisseur Brent Krysa, die al vanaf zijn prille jeugd gefascineerd werd door Sondheim. De mezzo Monique Scholte met haar donkere timbre en de tenor Terence Mierau met zijn onmiskenbare acteertalent staan garant voor een swingende uitvoering van een selectie uit het werk van Sondheim. De bekende jazzpianist Marcel Worms is benaderd, om, samen met de klassiek geschoolde pianiste Reinild Mees, de arrangementen op een originele manier te bewerken.

De Stichting Het 20ste-eeuwse Lied programmeert thematisch liederen van componisten uit, met name, het interbellum in de serie SPOTLIGHTS. Een thema kan een componist of juist een dichter zijn, maar altijd worden stukken geprogrammeerd die niet tot het gietijzeren repertoire behoren. Altijd wordt gezocht naar een weg om het concert origineel en interessant te brengen. Zo kan gedacht worden aan een theatrale omlijsting, declamatie of diavoorstelling, om een statig liedrecital te voorkomen, of d.m.v. een inleiding of interview wordt het publiek betrokken bij de stukken waarnaar ze gaat luisteren. Deze formule zorgt altijd weer voor vele positieve reacties van het publiek.

Meer informatie over Stichting Het 20ste-eeuwse Lied is te vinden op www.20ste-eeuwselied.nl Meer informatie over het concert in Amsterdam is te vinden op www.felix.meritis.nl en www.kamconcerten.nl Wilt U het concert bijwonen? Wij reserveren graag twee perskaarten op uw naam, indien u ons per mail laat weten dat u komt.

Voor nadere informatie, foto's en ander persmateriaal, bel of e-mail Francis Wammes of Yasmin Hilberdink bij Stichting Kamermuziek Amsterdam
De Kempenaerstraat 11 1051 CJ AMSTERDAM
020 6812100 of info@kamconcerten.nl