Detentie Mohammed B. onrechtmatig

Eorg

Detentie Mohammed B. onrechtmatig

Arnhem, 14.11.2005 De Europese Organisatie ter Bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden (EORG) zal op 17 december 2005 tijdens het symposium welke zal worden georganiseerd door de 'International Platform against Isolation' (IPAI) de wijze waarop Mohammed B. Zijn dententie, in volledige afzondering, ondergaat ter discussie stellen.

Naar de mening van de EORG is de wijze waarop Mohammed B. Zijn straf ondergaat tegen de internationale regels, voorts voorziet de Nederlandse wetgeving niet een dergelijke plaatsing in afzondering.

De IPAI is een wereldwijd platform waar internationale gedetineerdenorganisaties bij aan zijn gesloten, vorig jaar zette het platform zich in voor de gevangenen in Cuba en de F gevangenissen in Turkeye, alsmede de gevangenen in guantamo Bay, en werden er afspraken gemaakt tijdens het symposium in Berlijn.

De EORG is sinds mei 2005 aangesloten bij de IPAI en heeft besloten de detentie van Mohammed B aan de orde te stellen, op 17 december 2005 aan de orde stellen met als doel Nederland te verplichten de afzondering van Mohammed B. Op te heffen.