Gemeente Alkmaar


Uitnodiging voor de pers

Alkmaar, 15 november 2005

LPB congres en uitreiking Hevo prijs

Donderdag 17 en vrijdag 18 november zijn er de LPB dagen in Alkmaar. LPB staat voor Landelijk Platform voor Wijkgericht werken. Ieder najaar organiseert het LPB samen met één of meer leden een tweedaagse. Dit jaar is Alkmaar de gaststad en verwelkomt +/- 180 mede-collega's van wijkgericht samenwerken uit het hele land. Het vindt grotendeels plaats in het theater de Vest op het Canadaplein.

LPB dagen

Op deze locatiedagen presenteren gemeenten hun manier van wijkgericht werken met inleidingen, aansprekende voorbeelden, workshops en een bezoek aan de wijken. De locatiedagen bieden alle ruimte voor discussie, gedachtewisseling, inspiratie en netwerkontwikkeling. Gemeenten die zich op deze wijze willen presenteren aan de leden van het LPB kunnen rekenen op feedback van collega's uit het hele land.

Uitnodiging & wanneer & waar?

De pers is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. De marktplaats op donderdag 17 november om 17.00 uur in theater de Vest lijkt een geschikt moment voor de pers. Op de marktplaats presenteren alle mede collega van het wijkgericht samenwerken hun participatieproject. Het meest originele en effectieve project krijgt een prijs. Uiteraard kunt u ook aanwezig zijn bij de uitreiking van de Hevo prijs* om 12.10 uur of een workshop vanaf 14.00 uur of op locatiebezoek vanaf 15.15 uur (zie programma). Deze zijn allen ook op donderdag 17 november in de Vest. Meld dit dan op donderdagochtend 17 november bij Eva de Vries, afdeling communicatie, telefoon: 06 - 52 49 32 55.


* HEVO prijs voor het beste wijkinitiatief

De HEVO prijs is een aanmoedigingsprijs die elk jaar wordt uitgereikt aan een organisatie of instelling die het meest onderscheidende idee heeft voor het behoud of verbetering van de wijksamenleving. Het gaat daarbij om projecten in wijken en buurten, waarin men met gebruik van sociale en fysieke krachten streeft naar een "kloppend hart". Een jury onder voorzitterschap van Bert Middel (lid eerste kamer voor de PvdA, recentelijk benoemd tot burgemeester van Smallingerland) heeft uit de inzendingen een aantal genomineerde geselecteerd. Na afsluiting van de discussie over de lezing van Engbersen zal door Bert Middel de winnaar bekend gemaakt worden. De prijs is E 10.000,-..

Kijk voor meer informatie op www.lpb.nl

Tot de 17e!