Techniektraining centraal bij jeugd Leek-Rodenburg

De jeugdafdeling van de voetbalvereniging Leek-Rodenburg gaat speciale aandacht schenken aan techniektraining. Donderdagavond 17 november wordt op het trainingsveld op Sportpark Rodenburg een 'Train de trainers-training' gehouden voor alle (jeugd)trainers van de club, door Mariëtte Leegwater.

Zij is in het bezit van het diploma oefenmeester 2, heeft een speciale video gemaakt over techniektraining ('Bewegingen in jeugdvoetbal'), heeft in de Verenigde Staten en bij Be Quick in Groningen op het hoogste jeugdniveau getraind en is dit seizoen coach van het E1-team van Leek-Rodenburg.

Van 20.30 tot uiterlijk 22.30 uur vindt een demonstratietraining plaats, bestaande uit een kort theoretisch gedeelte en een uitvoeriger praktijkgedeelte. Daarbij komen allerlei verschillende technische basisoefeningen aan de orde, die wellicht voor alle jeugdteams van Leek-Rodenburg zullen worden toegepast door de jeugdtrainers.

Het initiatief voor de techniektrainingen is genomen door de jeugdcommissie van de voetbalvereniging, die van mening is dat er nooit genoeg aandacht besteed kan worden aan techniek. Voorzitter Hans Tuithof prijst zich gelukkig dat de jeugdafdeling van Leek-Rodenburg, met alle gekwalificeerde trainers, deze gedachte in de praktijk gaat ondersteunen.

In de personen van Kevin Waalderbos (A1), Henk Bolhuis (B1), Stijn Braspenning (C1), Henry Kramer (D1), Mariëtte Leegwater (E1), Rolf Dussel (F1), Johan Wardenier (coördinatie en kabouters) beschikt de v.v. Leek-Rodenburg over jeugdtrainers voor de standaardteams die minimaal het diploma TC 3 hebben; ook zijn er CIOS-studenten en ALO-afgestudeerden bij en bezitters van TC 2.

Daarnaast beschikken de 17 jeugdteams over keeperstrainers, assistenten en stagiaires (onder andere van het CIOS). Naast deze specifieke voetbalachtergronden hebben veel trainers en begeleiders ook een pedagogische achtergrond. De jeugdcommissie van Leek-Rodenburg bundelt deze kennis in de maandelijkse technische commissie. Deze staat donderdagavond dus in het teken van techniek.