Llink


Mr. Kahoona Positive Happiness Show

Mr. Kahoona Positive Happiness Show afl. 9

uitzending(en)

do 17 november 2005 van 19:50 uur tot 20:25 uur op NED1

deze aflevering

Thema van de negende aflevering is IDEALISM.

Marianne Thieme, voorzitter van de Partij voor de Dieren en directeur van Stichting Wakker Dier, noemt zichzelf de scharrelpolitie. We volgen haar tijdens een werkdag waarin ze onder meer scharreleieren controleert en op bezoek gaat bij een biologische varkensboer. Hoogtepunt is de enorme modderpoel voor de varkens. www.partijvoordedieren.nl

Veronique Lecluse werkte in Sri Lanka als reisleidster. Kort na de tsunami begon ze geld in te zamelen bij familie en vrienden om getroffen mensen te helpen. Inmiddels is ze bijna fulltime hulpverlener. Ze noemt zichzelf geen idealist: "Als je mensen kunt helpen dan help je."
www.veronique.lecluse.org

Voormalig eigenaar van Avia heeft zijn bedrijf verkocht en zet zich nu onder meer in voor kinderen met aids in Roemenie. Hij haalt geld op met benefietdiners en bouwt met behulp van zijn Stichting Breath kinderdorpen.
www.stichtingbreath.nl

Onze man in Shanghai gaat op bezoek bij mister Guo. Een voormalig student die als ware idealist zijn studie heeft opgegeven en een vuilophaalbedrijfje opgericht. Hij wil op deze manier bijdragen aan een schoner Shanghai...www.basroeterink.comMeindert gaat op bezoek bij de uitgeproduceerde Iraakse dichter Rhodan Al Galidi. De dichter laat zich poetisch (?!) uit over de Nederlandse vrouw. Zijn kamer heeft geen meubels en hij steekt zijn mening dan ook niet onder stoelen of banken.
www.meinderttalma.nl