Ingezonden persbericht


Idealisten onder de loep

MR KAHOONA gaat in zijn uitzending op zoek naar de ware idealist

ROTTERDAM 16-11-2005; In de uitzending 'Idealisme' van donderdag 17 november laat Mr. Kahoona een verscheidenheid aan idealisten aan het woord. Idealisten op het gebied van dierenbescherming, AIDS, kinderen, een schonere wereld en asielzoekers, allemaal dragen ze op hun eigen manier een steentje bij aan een positievere en betere wereld. Marianne Thieme, directeur van Wakker Dier gaat als 'scharrelpolitie' op pad en neemt ons mee naar een biologische varkensboer. Mr. Kahoona laat, in deze aflevering, op geheel eigen wijze zijn idealistische visie blijken.

Tijdens de Positive Happiness Show gaat Marianne Thieme, voorzitter van de Partij voor de Dieren en Directeur van Wakker Dier, als 'scharrelpolitie' op pad om met een speciale UV-lamp te controleren of scharreleieren geen legbatterij eieren zijn. Ook gaat Thieme bij een biologische varkensboer kijken, waar de varkens heerlijk in de modder kunnen rollen.

In de uitzending komt Veronique Lecluse aan het woord. Veronique is een jonge Nederlandse vrouw, die in Sri Lanka als reisleidster werkt en kort na de tsunami geld heeft ingezameld bij familie en vrienden om getroffen mensen te helpen. Nu is ze bijna fulltime hulpverlener en dit allemaal onder het motto: "Ik doe dit niet vanuit idealisme of om de wereld te verbeteren, maar ik vind dat als je mensen kunt helpen, dan help je ze."

Verder, voormalig eigenaar van Avia die zijn bedrijf verkocht en zichzelf nu d.m.v. 'Stichting Breath' inzet voor gehandicapte kinderen in Roemenië en kinderen met AIDS. Ook Meindert, de man in Friesland, ontmoet de Iraakse dichter Rhodan Al Galidi, tijdens een optreden met een afscheidslied ter gelegenheid van de uitzetting van 26000 uitgeprocedeerde asielzoekers. Al Galidi houdt er een bijzondere mening over vrouwen op na, die hij niet onder stoelen of banken schuift. Dit kan ook niet, hij heeft geen meubels in zijn kamer.


- Einde persbericht -


---

Mr. Kahoona wordt uitgezonden op 17 november 2005 om 19.55 uur op Nederland 3.

Voor meer info kunt u bellen met Mattheus Bleijenberg, hoofd Communicatie van LLiNK DeNieuwe Omroep;

010-288 2280 of 06-35533793.

LLiNK, de kleinste omroep met de grootste idealen maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensen- en dierenrechten, natuur en milieu. Met haar interactieve programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt vanaf september 2005 uit op Nederland 3, Radio 1, 747AM en 3FM en www.llink.nl

--
Debbie de Poorter
Stagiaire Communicatie

LLiNK DeNieuwe Omroep
Lloydstraat 5
3024 EA Rotterdam
T. +31(0)10 288 22 81
F. +31(0)10 288 22 00
M. +31(0)616060248
E. debbie@llink.nl
I. www.llink.nl

LLiNK, de kleinste omroep met de grootste idealen, maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensen- en dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt vanaf september 2005 uit op Nederland 3, Radio 1, 747AM en 3FM en www.llink.nl