Ingezonden persbericht


Eerste paal voor 216 eengezinswoningen in Amsterdam

Donderdag 17 november om 16.00 uur zal in Amsterdam Zuidoost de eerste paal worden geslagen van Ever^Green, een - naar Amsterdamse begrippen - bijzonder project. Terwijl het merendeel van de nieuwbouw in de hoofdstad uit etagewoningen bestaat, worden aan de Daalwijkdreef ruim 200 eengezinswoningen gebouwd, zowel in de koop- als in de huursector. Arthur Verdellen, nieuwbouwregisseur van bureau Woningbouwregie zal, samen de voorzitter van de Bijlmer Bewonersraad, Lorna Koenen, het officiële startsein geven voor de bouw.

"Ever^Green" is de veelzeggende naam van het project, dat in opdracht van Woningstichting Rochdale wordt gerealiseerd. Er komen 134 koop- en 82 huurwoningen, in oppervlakte variërend van ca. 128 m2 tot 146 m2. Nostalgische woningen in een moderne uitvoering die voldoen aan de huidige wensen en eisen. Aan het sanitair en de keukens wordt extra aandacht besteed. Kopers hebben de keuze uit vier verschillende woningtypes, waarvan ze de inrichting kunnen afstemmen op hun eigen woonwensen. Dat geldt voor de keuken en badkamer, maar ook voor degenen die hun huis willen uitbreiden met b.v. een erker of dakkapel.

Keurmerk Veilig Wonen
In het ontwerp van de woningen én de buurt is de nadruk gelegd op aspecten als rust, ruimte en veiligheid. Alle huizen krijgen een tuin, terwijl ook in de omgeving veel groen komt. Verder zal voor de woningen een Keurmerk Veilig Wonen worden aangevraagd, wat inhoudt dat zowel de huizen als de buurt aan strenge veiligheidseisen moeten voldoen.

Verhoogde tuinen
De oranjerode bakstenen die de architect heeft toegepast zijn een belangrijke, kleurrijke en verbindende factor tussen alle woningtypes. Zelfs de tuinmuren worden in deze kleur steen gebouwd. Opvallend is ook de afscheiding die de architect heeft gekozen tussen privé-terrein en het openbaar gebied. Daarvoor worden verhoogde voortuinen, hekjes of bloembakken gebruikt. De prijzen van de koopwoningen variëren van EUR 218.000,- tot EUR 275.000,- v.o.n.

Waterpartij
Ever^Green is een van de eerste projecten die in de zgn. E-buurt van de Bijlmermeer worden vernieuwd. Een kindvriendelijke, rustige en ruime woonomgeving zijn belangrijke uitgangspunten. De buurt kijkt uit op de gezellige laagbouw van Gerenstein en Geinwijk. Een waterpartij vormt de enige afscheiding. De fiets/loopbrug die de drie buurten verbindt, garandeert weinig verkeershinder. De ligging van Ever^Green is bijzonder gunstig: op een steenworp afstand van het grote winkelcentrum Amsterdam Poort, vlakbij Villa ArenA , scholen en andere voorzieningen.


---