Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Morgenochtend, donderdag 17 november, landen drie medisch specialisten (orth chirurg, rev arts en plast chirurg) op Schiphol. Zij maakten deel uit van het medisch specialisten team dat Mensen in Nood/Cordaid had uitgezonden naar Pakistan. Dit team heeft gewerkt in het ziekenhuis van Manserah en gedurende 3 weken continue patienten geopereerd en behandeld. Thans verblijft er in genoemd ziekenhuis nog 1 nederlandse specialist, een anesthesioloog (tot ongeveer 27 november). Er zijn foto's/filmmateriaal gemaakt.

Tevens keerde begin deze week mw Sabra Bano terug uit Pakistan. Zij is woonachtig in Nederland, gender-specialist en heeft op verzoek van Mensen in Nood/Cordaid als gender consultant de noden van vrouwen in de fase van noodhulp onderzocht en de noodhulpteams van partners Caritas en CRS op genderaspecten geadviseerd. Zij woonde tevens de coordinating meetings van de UN bij en bracht in de te nemen noodhulpmaatregelen de noden van vrouwen onder de aandacht.

Als u vragen heeft of interesse in interviews verneem ik dat graag van u. Met vriendelijke groet,

Jos de Voogd
persvoorlichter Cordaid

Cordaid
070-3136 268
06-12991279
jdv@cordaid.nl
vrijdag niet op kantoor

Cordaid is de drijvende kracht achter Mensen in Nood, Memisa en Vastenaktie. Cordaid zet zich met hart en ziel in om armoede en onrecht te bestrijden. Geef ons werk een kans. Want de wereld is van iedereen. Meer weten? Bezoek onze nieuwe website: www.cordaid.nl