Ingezonden persbericht


Seminar over Zweedse bio-energie

Morgen vindt het seminar "Bioenergy - Swedish Solutions" in het Aula Congrescentrum van de TU Delft plaats. Het seminar wordt georganiseerd door de Ambassade van Zweden, Swedish Trade Council in Nederland en The Swedish Environmental Technology Network.

In Zweden wordt 17% van de energie opgewekt uit biomassa (zogenaamde bio-energie). In Nederland wordt een forse groei van bio-energieproductie verwacht binnen de komende jaren. Om de handel en samenwerking tussen de twee landen op dit gebied te stimuleren, wordt donderdag 17 november 2005 een bio-energieseminar gehouden in het Aula Congrescentrum van de TU Delft. Het seminar wordt georganiseerd door de Ambassade van Zweden, Swedish Trade Council in Nederland en The Swedish Environmental Technology Network. Samenwerkingspartners zijn Stichting Platform Bio-Energie, SenterNovem en de Zweedse brancheorganisatie voor bio-energie; Svebio.

Sprekers op het seminar zijn onder andere de Zweedse staatssecretaris van milieu Mikael Magnusson en J.C. de Groot, directeur Energieproductie van het Ministerie van Economische Zaken. Vooraanstaande Zweedse bio-energiebedrijven zullen aanwezig zijn bij het seminar.

Meer informatie:

Robert Karlsson, Trade Commissioner, Swedish Trade Council, tel. 070 - 302 20 51 Pernilla Kolni, Project Leader, Swedish Trade Council, tel. 070 - 302 20 59 Mattias Broman, Second Secretary, Ambassade van Zweden, tel. 070 - 412 02 18 http://www.swedishtrade.com/netherlands
http://www.swedenabroad.com/pages/general____42168.asp