Provincie Zuid-Holland

Gedeputeerden geven college in het kader van de HollandMaand

In het kader van het regeringsjubileum van koningin Beatrix organiseren de provincies Noord- en Zuid-Holland in november 2005 de zogenaamde HollandMaand. Vanaf deze maand geven leden van Gedeputeerde Staten, samen met een lid van Provinciale Staten, gastcolleges aan universiteiten en hogescholen. Dit om de rol van de provincies op een aantal beleidsterreinen te verduidelijken aan studenten.

Deze maand verzorgen gedeputeerde Erik van Heijningen, Lenie Dwarshuis, Leen van der Sar en Jeltje van Nieuwenhoven de gastcolleges in Zuid-Holland.

Gedeputeerde Erik van Heijningen geeft samen met statenlid Manita Koop (CDA) college over ruimtelijke en economische ontwikkeling in Rijnmond. Het college wordt gegeven op 16 november aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam.

Gedeputeerde Lenie Dwarshuis geeft samen met statenlid Servaas Stoop (SGP/CU) college over de Zwakke Schakels in de Kust. Het college wordt gegeven op 18 november aan de TU Delft.

Gedeputeerde Leen van der Sar geeft samen met statenlid Lisette de Boer (GL) college over plattelandsontwikkeling en de toekomst landelijk gebied. Het college wordt gegeven op 18 november aan de Hogeschool INHolland in Delft.

Gedeputeerde Jeltje van Nieuwenhoven geeft samen met Linze Schaap (D66) college over de rol van de provincie en provinciale politiek. Het college wordt gegeven op 23 november aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam

Kijk voor meer informatie over de HollandMaand op www.hollandmaand.nl

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22