Pharming Group N.V



---

Pharming Presenteert rhC1INH Update Bij Internationale Bijeenkomsten ...

Leiden, 17 november 2005. Biotechnologiebedrijf Pharming Group N.V. (Pharming) (Euronext: PHARM) (PHARM.AS) maakte vandaag bekend dat het bedrijf resultaten van klinisch onderzoek met recombinant humaan C1 remmer (rhC1INH) heeft gepresenteerd bij verschillende internationale bijeenkomsten, waaronder de CHAES Jaarlijkse Algemene Vergadering en Conferentie in Montreal, Canada, de AAEE Bijeenkomst in Rome, Italië en de ACAAI Jaarlijkse Bijeenkomst in Anaheim, VS.

Patienten lijdend aan erfelijk angio-oedeem (HAE ) die in fase II/III klinische studies met rhC1INH werden behandeld, vertonen 15 minuten tot 2 uur na behandeling al snelle verlichting en over het algemeen zijn de symptomen binnen twaalf uur nagenoeg verdwenen. Geen van de met rhC1INH behandelde patiënten vertoonde enige gerelateerde serieuze bijwerkingen, allergische reacties of antilichaamreacties op de studiemedicatie en geen enkele patient ondervond een terugval in de initiële HAE aanval.

De resultaten van onze klinische studies bevestigen opnieuw het potentieel van rhC1INH als een mogelijke behandeling voor HAE, zei Dr. Jan Nuijens, Senior Director Klinische Ontwikkeling bij Pharming. Het veiligheidsprofiel en de behandelingsresultaten van rhC1INH zijn bemoedigend.

De resultaten van klinisch fase I onderzoek met rhC1INH zijn onlangs gepubliceerd in het Journal of Allergy and Clinical Immunology. Het artikel verschaft informatie over de farmacokinetische en farmacodynamische eigenschappen van rhC1INH en ondersteuning voor het gebruik van rhC1INH als een potentiële behandeling voor HAE.

Erfelijk angio-oedeem
Erfelijk angio-oedeem is een menselijke aandoening, welke veroorzaakt wordt door een tekort aan C1 remmer activiteit. Ongeveer één op de 30.000 individuen lijdt aan HAE en heeft gemiddeld zeven ernstige aanvallen per jaar. Onbehandelde HAE aanvallen houden gebruikelijk vijf dagen aan.

De ziekte wordt gekarakteriseerd door ernstige aanvallen van pijnlijke zwellingen van zachte weefsels (oedeem), waaronder van de huid, de ingewanden en het mond- en halsgebied. Een HAE aanval in het halsgebied kan dodelijk zijn. Behalve dat de ziekte levensbedreigend kan zijn, kan de kwaliteit van leven voor individuen met deze ziekte ernstig worden verminderd.

Pharming Group N.V.
Pharming Group N.V. richt zich op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten voor niet of moeilijk behandelbare ziekten. Pharming heeft producten in ontwikkeling voor potentiële behandeling van genetische ziekten, medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen. Pharming heeft twee producten in een ver ontwikkelingsstadium - recombinant humaan C1 remmer voor erfelijk angio-oedeem (Fase III) en recombinant humaan lactoferrine voor voedingstoepassing. Pharmings geavanceerde technologieën omvatten onder meer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk en formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: www.pharming.com

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risicos, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

(C) 2005 Pharming Group N.V.